Hej,
Potrzebuję troszkę zoptymalizować kod. Ten fragment "wyszukuje" właściwy procek po sygnaturze, najpierw podział na pojemność flasha na podstawie drugiego bajtu sygnatury, a następnie już konkretny model na podstawie trzeciego bajtu sygnatury. Po trafieniu we właściwe miejsce ustala wartości fusebitów i wysyła po uarcie nazwę procka...
Fragment kodu
Chodzi o to że w ten sposób mam zapisanych prawie 100 procków, i to całe select case zajmuje zbyt dużo miejsca jak na megę8. Potrzebuję pomysłu jak to zoptymalizować, muszę zyskać choć 1kB
Możnaby to upchać w jakąś tablicę, ale nie wiem jak wtedy zrealizować wysyłanie nazwy po uarcie...
Pozdr.
Potrzebuję troszkę zoptymalizować kod. Ten fragment "wyszukuje" właściwy procek po sygnaturze, najpierw podział na pojemność flasha na podstawie drugiego bajtu sygnatury, a następnie już konkretny model na podstawie trzeciego bajtu sygnatury. Po trafieniu we właściwe miejsce ustala wartości fusebitów i wysyła po uarcie nazwę procka...
Fragment kodu
Code:
Select Case Signature(2)
'512B memory chips:
Case &H8F
'1kB memory chips:
Case &H90
Select Case Signature(3)
Case &H01
Print "AT90s1200"
W_fusebit(1) = &HDF
End Select
'2kB memory chips:
Case &H91
Select Case Signature(3)
Case &H05
Print "AT90s2333"
W_fusebit(1) = &HDA
Case &H0A
Print "Attiny2313"
W_fusebit(1) = &H64
W_fusebit(2) = &HDF
W_fusebit(3) = &HFF
Set Extended
Case &H09
Print "Attiny26"
W_fusebit(1) = &HE1
W_fusebit(2) = &HF7
[...]
End Select
End Select
Chodzi o to że w ten sposób mam zapisanych prawie 100 procków, i to całe select case zajmuje zbyt dużo miejsca jak na megę8. Potrzebuję pomysłu jak to zoptymalizować, muszę zyskać choć 1kB

Pozdr.