Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

VW golf 3 Tapicerka,jak zdjąć rączkę od podniszenia szyby

kaziuk34 03 Jun 2010 19:01 26588 4
    kaziuk34
    Level 2  
    Potrzebuję zdjąć tapicerkę z prawych drzwi GOLF 3.Wyczytałem wiele ale mam problem z rączką od szyby.Nigdzie nie znalazłem jak ją zdjąć.Proszę o pomoc.
    yogi009
    Level 43  
    Co prawda w Golfie nie zdejmowałem, ale większośc aut jakie obsługiwałem miało to rozwiązane tak, że wystarczy z czuciem taką rączkę podważyć od spodu szerokim, płaskim śrubokrętem i w końcu schodzi. Oczywiście z odrobiną czucia :-)
    Moderated By Pawel wawa:

Ostrzeżenie! To Kolegi kolejna szkodliwa porada. Stosując ją autor uszkodzi swoje auto.

Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Pierścień, który widzisz między korbką a tapicerką przesuwasz w kierunku przeciwnym do położenia korbki.
    kaziuk34
    Level 2  
    no i udalo sie zdjac tapicerke w golfie III,w sumie prosta sprawa,zdejmujemy ten zaczep od korbki szyby tak jak bylo powiedziane(pchamy go w kierunku przeciwnym dzo korbki) potem delikatnie jakis dlugi srubokret wsowamy miedzy tapicerke a blache (najlepiej zaczac od dolnego rogu drzwi) i wypinamy zaczepy jest ich ok 6 o ile dobrze pamietam ,zdejmujemy nasadke od regulacji lusterka i zdejmujemy cala tapicerke,niestety z moim zepsutym odsowaniem szyby trzeba bylo wymienic caly automat,nie da sie wymienic samej linki,nowy automat kosztuje ok 90 - 100zl,no i w sumie tyle
    trans-serwis
    Level 39  
    Kiedy wreszcie informatycy, elektronicy i muzycy przestaną sie wypowiadać w tematach mechaniki?