Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Prosz, dodaj wyj徠ek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzi瘯i temu, 瞠 ogl康asz reklamy, wspierasz portal i u篡tkownik闚.

[php] formularz zg這szeniowy, wys豉niu nie znajduje strony

dawidryba11 04 Cze 2010 13:42 2062 22
  • #1 04 Cze 2010 13:42
    dawidryba11
    Poziom 8  

    Witam serdeczne mam problem z moim formularzem zg這szeniowym: Klik

    Oto Skrypt:

    Code:

    <?php
     if($zglos==''){
     echo"<FORM action=kontakt.php?zglos=ok method=post name=form>
     <tr><td width=10></td><td colspan=2><b><b><font face=\"Tahoma\" color=black size=2>Formularz Zg這szeniowy.</b></b><br><br></td></tr></table>
    <p><font face=\"Tahoma\" color=black size=2>Pseudo:<br> <input type=\"text\" name=\"firma\" value=\"\"> </p>
    <p><font face=\"Tahoma\" color=black size=2>Imi i Nazwisko:<br> <input type=\"text\" name=\"adres\" value=\"\"> </p>
    <p><font face=\"Tahoma\" color=black size=2>Nr. Gadu-Gadu:<br> <input type=\"text\" name=\"telefon\" value=\"\"></p>
    <p><font face=\"Tahoma\" color=black size=2>Pr鏏ka g這su(umieszczamy na serwer: www.zippyshare.com,, lub www.rapidshare.com):<br></td><td><input type=\"text\" name=\"imie\" value=\"\"></p>
    <p><font face=\"Tahoma\" color=black size=2>e-mail:<br> <input type=\"text\" name=\"mail\" value=\"\"></p>
    <p><font face=\"Tahoma\" color=black size=2>O sobie i dlaczego chcia豚ys/a grac u nas:<br> <textarea name=\"awaria\" rows=\"10\" cols=\"40\"></textarea><br><input type=\"submit\"  value=\"wyslij\"></p>

    </td></tr></form>";}

    if($zglos!=''){
    if($mail==''){
    echo"<td width=10></td><td><font color=red><font  face=Verdana size=2 >Nie poda貫 adresu e-mail <br>cofnij si i popraw dane</font><br> </td>";}
    else{
    $mails='ok';}
    if($imie==''){
    echo"<td width=10></td><td><font color=red> <font  face=Verdana size=2 >Nie poda貫 imienia i nazwiska <br>cofnij si i popraw dane</font></td>";}
    else{
    $imies='ok';}

    if($awaria==''){
    echo"<td width=10></td><td><font color=red><font  face=Verdana size=2 >Nie poda貫 tre軼i  <br>cofnij si i popraw dane</font></td>";}




    else{
    $awarias='ok';}



    if($imies=='ok' && $mails=='ok' && $awarias=='ok'){

    $tresc="Zg這szenie kontaktowe przez:\n
    Pseudo: $firma\n
    Imie i nazwisko: $adres\n
    nr. gadu-gadu: $telefon\n
    Probka glosu: $imie\n
    e-mail: $mail\n\n
    o sobie: $awaria";









    $meilsek="$mail";

    $mailSubject = "Zg這szenie od $firma $imie";
    $mailBody = "odbierz meila";
    $mailSubject = "Kontakt ze strony www";
    $mailHeaders    = "From: \"".addslashes($imie)."\" <".$sender_email.">\r\n";
    $mailHeaders   .= "Reply-To: ".$mailTo."\r\n";
    $mailHeaders   .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
    $mailHeaders   .= "Content-Type: text/html; charset=iso-8859-2\r\n";
    $mailHeaders   .= "X-Priority: 1\r\n";
    $mailHeaders   .= "X-Mailer: PHP / ".phpversion()."\r\n";
    $mailHeaders   .= "Cc: ".$mailTo."\r\n";
    $mailHeaders   .= "Bcc: ".$another_email."\r\n";

    $mailToo = "rekrutacja@radioeuforia.pl";
    $mailBodyy = "$tresc";
    mail ($mailToo, $mailSubject, $mailBodyy);
    echo"<td width=10></td><td><font face=\"Tahoma\" color=black size=2>Zg這szenie zosta這 przes豉ne<br><br> Tre嗆 zg這szenia:<br>
    firma: $firma<br>
    adres: $adres<br>
    telefon: $telefon<br>
    imie nazwisko: $imie<br>
    e-mail: $mail<br><br>
    tre嗆: <textarea name=\"\" rows=\"10\" cols=\"30\">$awaria</textarea>
    </td>";
    }
    }
    ?>


    A problem to: wpisuje dane do formularza i jak klikam wy郵ij nie mo瞠 znale潭: "http://radioeuforia.pl/kontakt.php?zglos=ok"

    prosz o pomoc.

    0 22
  • #3 04 Cze 2010 14:37
    beluosus
    Poziom 25  

    Powod闚 mo瞠 by wiele, niepoprawne ustawienia w .htaccess (np. rewrite) albo masz b陰d w pliku kontakt.php (sprawd poleceniem php -l kontakt.php). Musisz sam wszystko sprawdzi dok豉dnie. Zacznij od stworzenia pustego pliku kontakt.php, p騧niej dodaj jakie echo.

    0
  • #5 04 Cze 2010 16:35
    dawidryba11
    Poziom 8  

    ale ja g逝pi ;] nie zauwa篡貫m tego. Teraz jeszcze 1 problem... gdy klikam wy郵ij wszystko si resetuje. Pomy郵a貫m, 瞠 wys豉no, patrze na meila rekrutacja(malpa)radioeuforia.pl a tam nic;/

    0
  • #6 04 Cze 2010 19:11
    gaskoin
    Poziom 38  

    sprobuj da type=submit, bez ""

    0
  • #7 04 Cze 2010 20:34
    dawidryba11
    Poziom 8  

    to nie to...;/

    Dodano po 52 [sekundy]:

    prosz o pomoc;/ to dla mnie wa積e

    0
  • #9 04 Cze 2010 21:09
    dawidryba11
    Poziom 8  

    to nie jest m鎩 skrypt, ja tam tylko da貫m zmiany typu: pr鏏ka g這su itp. M鏬豚y mi kto poprawi ten skrypt? By豚ym wdzi璚zny.

    0
  • #10 04 Cze 2010 21:29
    lekto
    Poziom 35  

    Code:

    <?
    if($_POST['zglos'] != 'ok')
    {
       echo('
       <form method=post>      
          <table border="2">
             <tr><td colspan="2">Formularz Zg這szeniowy</td></tr>
             <tr><td>Pseudo:</td><td><input type="text" name="nick"></td></tr>
             <tr><td>Imi i Nazwisko:</td><td><input type="text" name="imie"></td></tr>
             <tr><td>Nr Gadu-Gadu</td><td><input type="text" name="gg"></td></tr>
             <tr><td>Pr鏏ka g這su(umieszczamy na serwer: www.zippyshare.com,, lub www.rapidshare.com):</td><td><input type="text" name="glos"></td></tr>
             <tr><td>e-mail:</td><td><input type="text" name="mail"></td></tr>
             <tr><td>O sobie i dlaczego chcia豚ys/a grac u nas:</td><td><textarea name="o_sobie" rows="10" cols="40"></textarea></td></tr>
             <tr><td/><td><input type="submit"  value="wyslij"></td></tr>
          </table>
          <input type="hidden" name="zglos" value="ok"/>
       </form>');
    }else{
       $blad = false;
       if(isset($_POST['$nick'])){ echo('Nie podales pseudonimu<br/>'); $blad = true;}
       if(isset($_POST['$imie'])){ echo('Nie podales imienia<br/>'); $blad = true;}
       if(isset($_POST['$gg'])){ echo('Nie podales gg<br/>'); $blad = true;}
       if(isset($_POST['$glos'])){ echo('Nie linku do pr鏏ki g這su<br/>'); $blad = true;}
       if(isset($_POST['$mail'])){ echo('Nie podales maila<br/>'); $blad = true;}
       if(isset($_POST['$o_sobie'])){ echo('Nie napisales o sobie<br/>'); $blad = true;}
       
       if(!$blad)
       {
          $tresc = 'Zg這szenie kontaktowe przez:<br/>
          Pseudo: '.$nick.'<br/>
          Imie i nazwisko: '.$imie.'<br/>
          nr. gadu-gadu: '.$gg.'<br/>
          Probka glosu: '.$glos.'<br/>
          e-mail: '.$mail.'<br/>
          o sobie: '.$o_sobie;
          
          echo($tresc);
          echo('Zgloszenie przyjete');
       }
    }
    ?>


    W miejsce:
    echo($tresc);
    trzeba da funkcje wysy豉nia na maila.

    0
  • #11 04 Cze 2010 22:52
    dawidryba11
    Poziom 8  

    czyli mo瞠 mi kto zrobi ca造 kod do skopiowania? ja w php szczerze m闚i帷 ciemny jestem ;]

    0
  • #12 05 Cze 2010 02:02
    gaskoin
    Poziom 38  

    przeciez masz zrobiony, tylko zamiast echo, dajesz wysylanie maila, poszukaj sobie chociaz tyle na googlach bo ta funkcja nie jest jakos mega super trudna do opanowania

    0
  • #13 05 Cze 2010 12:16
    dawidryba11
    Poziom 8  

    tak jak kaza貫 zrobi貫m :

    Code:
    [size=9]<?
    
    if($_POST['zglos'] != 'ok')
    {
       echo('
       <form method=post>     
          <table border="2">
             <tr><td colspan="2">Formularz Zg這szeniowy</td></tr>
             <tr><td>Pseudo:</td><td><input type="text" name="nick"></td></tr>
             <tr><td>Imi i Nazwisko:</td><td><input type="text" name="imie"></td></tr>
             <tr><td>Nr Gadu-Gadu</td><td><input type="text" name="gg"></td></tr>
             <tr><td>Pr鏏ka g這su(umieszczamy na serwer: www.zippyshare.com,, lub www.rapidshare.com):</td><td><input type="text" name="glos"></td></tr>
             <tr><td>e-mail:</td><td><input type="text" name="mail"></td></tr>
             <tr><td>O sobie i dlaczego chcia豚ys/a grac u nas:</td><td><textarea name="o_sobie" rows="10" cols="40"></textarea></td></tr>
             <tr><td/><td><input type="submit"  value="wyslij"></td></tr>
          </table>
          <input type="hidden" name="zglos" value="ok"/>
       </form>');
    }else{
       $blad = false;
       if(isset($_POST['$nick'])){ echo('Nie podales pseudonimu<br/>'); $blad = true;}
       if(isset($_POST['$imie'])){ echo('Nie podales imienia<br/>'); $blad = true;}
       if(isset($_POST['$gg'])){ echo('Nie podales gg<br/>'); $blad = true;}
       if(isset($_POST['$glos'])){ echo('Nie linku do pr鏏ki g這su<br/>'); $blad = true;}
       if(isset($_POST['$mail'])){ echo('Nie podales maila<br/>'); $blad = true;}
       if(isset($_POST['$o_sobie'])){ echo('Nie napisales o sobie<br/>'); $blad = true;}
       
       if(!$blad)
       {
         
       $adresat = 'rekrutacja@radioeuforia.pl';    // pod ten adres zostanie wys豉na                      // wiadomosc
       @$email = $_POST['email'];
       @$content = $_POST['content'];
       $header =    "From:  \nContent-Type:".
             ' text/plain;charset="iso-8859-2"'.
             "\nContent-Transfer-Encoding: 8bit";
       if (mail($adresat, 'List ze strony', $content, $header))
          echo '';
       else
          echo '<p><b>NIE</b> wys豉no maila!</p>';

         
          echo($adresat);
          echo('Zgloszenie przyjete');
       }
    }
    ?>[/size]


    Meil dochodzi na poczt, ale dochodzi bez 瘸dnych danych. Pusty jest :/ Prosz o pomoc.

    0
  • #14 05 Cze 2010 12:36
    lekto
    Poziom 35  

    Code:

    <?
    if($_POST['zglos'] != 'ok')
    {
       echo('
       <form method=post>      
          <table border="2">
             <tr><td colspan="2">Formularz Zg這szeniowy</td></tr>
             <tr><td>Pseudo:</td><td><input type="text" name="nick"></td></tr>
             <tr><td>Imi i Nazwisko:</td><td><input type="text" name="imie"></td></tr>
             <tr><td>Nr Gadu-Gadu</td><td><input type="text" name="gg"></td></tr>
             <tr><td>Pr鏏ka g這su(umieszczamy na serwer: www.zippyshare.com,, lub www.rapidshare.com):</td><td><input type="text" name="glos"></td></tr>
             <tr><td>e-mail:</td><td><input type="text" name="mail"></td></tr>
             <tr><td>O sobie i dlaczego chcia豚ys/a grac u nas:</td><td><textarea name="o_sobie" rows="10" cols="40"></textarea></td></tr>
             <tr><td/><td><input type="submit"  value="wyslij"></td></tr>
          </table>
          <input type="hidden" name="zglos" value="ok"/>
       </form>');
    }else{
       $blad = false;
       if(isset($_POST['$nick'])){ echo('Nie podales pseudonimu<br/>'); $blad = true;}
       if(isset($_POST['$imie'])){ echo('Nie podales imienia<br/>'); $blad = true;}
       if(isset($_POST['$gg'])){ echo('Nie podales gg<br/>'); $blad = true;}
       if(isset($_POST['$glos'])){ echo('Nie linku do pr鏏ki g這su<br/>'); $blad = true;}
       if(isset($_POST['$mail'])){ echo('Nie podales maila<br/>'); $blad = true;}
       if(isset($_POST['$o_sobie'])){ echo('Nie napisales o sobie<br/>'); $blad = true;}
       
       if(!$blad)
       {
          $tresc = 'Zg這szenie kontaktowe przez:<br/>
          Pseudo: '.$nick.'<br/>
          Imie i nazwisko: '.$imie.'<br/>
          nr. gadu-gadu: '.$gg.'<br/>
          Probka glosu: '.$glos.'<br/>
          e-mail: '.$mail.'<br/>
          o sobie: '.$o_sobie;

          
          
       
          if(@mail('rekrutacja(at)radioeuforia.pl', 'Zg這szenie', $tresc))
          {
             echo('Zgloszenie przyjete');
          }else{
             echo('Problemy techniczne, spr鏏uj p騧niej');
          }

       
       }
    }
    ?>

    zmie (at) na @

    0
  • #15 05 Cze 2010 14:06
    dawidryba11
    Poziom 8  

    meil wysy豉, ale nie podaje np:

    Code:

    Pseudo:Ryba
    Imie i nazwisko: Dawid
    nr. gadu-gadu: 688677
    Probka glosu: www
    e-mail: dawidryba11(malpa)wp.pl
    o sobie: bla bla bla


    tylko:
    Code:

     Pseudo:<br/>
          Imie i nazwisko: <br/>
          nr. gadu-gadu: '<br/>
          Probka glosu: '<br/>
          e-mail: <br/>
          o sobie:

    wiec co jeszcze nie tak musi by.

    0
  • #16 05 Cze 2010 15:19
    gaskoin
    Poziom 38  

    poniewaz zamiast

    Code:
    $nick
    powinno byc
    Code:
    $_POST['nick']
    , php tworzy zmienna $nick pusta, stad puste pola danych

    0
  • #17 05 Cze 2010 16:03
    marcinj12
    Poziom 40  

    Panowie, czy w tym Waszym kodzie nie powinno by przypadkiem !isset i w nazwie tablicy 'nick' bez dolara :

    Code:
    if(!isset($_POST['nick'])){ echo('Nie podales pseudonimu<br/>'); $blad = true;} 
    etc?
    B陰d ma by zg豉szany kiedy zmienna nie jest ustawiona, czy nie?
    -----
    Poprawka: isset tu nie zadzia豉, je瞠li pole b璠zie puste to i tak prze郵e pusty znak, powinno by: if (empty($_POST['nick']) ... etc.

    0
  • #18 05 Cze 2010 16:17
    dawidryba11
    Poziom 8  

    wszystko jest ok:)
    Teraz jeszcze 1 spr. W豉軼ie jak kolega wy瞠j. jak zrobi 瞠by zg豉sza mi, 瞠 czego nie wpisa貫m? bo nic nie zg豉sza;/

    0
  • #19 05 Cze 2010 17:27
    marcinj12
    Poziom 40  

    Ja bym ca造 ten kod nieco przerobi i tak go wrzuci:

    Code:

    <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN"
    "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
    <html>
    <head>
    <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-2" />
    </style>
    </head>
    <body>

    <form method=post>     
          <table border="2">
             <tr><td colspan="2">Formularz Zg這szeniowy</td></tr>
             <tr><td>Pseudo:</td><td><input type="text" name="nick" value="<?php echo !empty($_POST['nick']) ? $_POST['nick'] : '' ?>"></td></tr>
             <tr><td>Imi i Nazwisko:</td><td><input type="text" name="imie" value="<?php echo !empty($_POST['imie']) ? $_POST['imie'] : '' ?>"></td></tr>
             <tr><td>Nr Gadu-Gadu</td><td><input type="text" name="gg" value="<?php echo !empty($_POST['gg']) ? $_POST['gg'] : '' ?>"></td></tr>
             <tr><td>Pr鏏ka g這su(umieszczamy na serwer: www.zippyshare.com,, lub www.rapidshare.com):</td><td><input type="text" name="glos" value="<?php echo !empty($_POST['glos']) ? $_POST['glos'] : '' ?>"></td></tr>
             <tr><td>e-mail:</td><td><input type="text" name="mail" value="<?php echo !empty($_POST['mail']) ? $_POST['mail'] : '' ?>"></td></tr>
             <tr><td>O sobie i dlaczego chcia豚ys/a grac u nas:</td><td><textarea name="o_sobie" rows="10" cols="40"><?php echo !empty($_POST['o_sobie']) ? $_POST['o_sobie'] : '' ?></textarea></td></tr>
             <tr><td/><td><input type="submit"  value="wyslij"></td></tr>
          </table>
          <input type="hidden" name="zglos" value="ok"/>
    </form>


    <?php
    if(isset($_POST['zglos']))
    {
       $blad = false;
       if(empty($_POST['nick'])){ echo('Nie podales pseudonimu<br/>'); $blad = true;}
       if(empty($_POST['imie'])){ echo('Nie podales imienia<br/>'); $blad = true;}
       if(empty($_POST['gg'])){ echo('Nie podales gg<br/>'); $blad = true;}
       if(empty($_POST['glos'])){ echo('Nie linku do pr鏏ki g這su<br/>'); $blad = true;}
       if(empty($_POST['mail'])){ echo('Nie podales maila<br/>'); $blad = true;}
       if(empty($_POST['o_sobie'])){ echo('Nie napisales o sobie<br/>'); $blad = true;}
       
       if(!$blad)
       {
          $tresc = 'Zg這szenie kontaktowe przez:<br/>
          Pseudo: '.$_POST['nick'].'<br/>
          Imie i nazwisko: '.$_POST['imie'].'<br/>
          nr. gadu-gadu: '.$_POST['gg'].'<br/>
          Probka glosu: '.$_POST['glos'].'<br/>
          e-mail: '.$_POST['mail'].'<br/>
          o sobie: '.$_POST['o_sobie'];

         
         
             if(mail('rekrutacja@radioeuforia.pl', 'Zg這szenie', $tresc))
          {
             echo('Zgloszenie przyjete');
          }else{
             echo('Problemy techniczne, spr鏏uj p騧niej');
          }

       }
    }
    ?>

    </body>
    </html>

    (ma逍a) zamie na @

    0
  • #20 05 Cze 2010 18:12
    gaskoin
    Poziom 38  

    marcinj12 napisa:
    Panowie, czy w tym Waszym kodzie nie powinno by przypadkiem !isset i w nazwie tablicy 'nick' bez dolara :
    Code:
    if(!isset($_POST['nick'])){ echo('Nie podales pseudonimu<br/>'); $blad = true;} 
    etc?


    przeciez napisalem o tym post wyzej :)

    0
  • #21 05 Cze 2010 18:17
    marcinj12
    Poziom 40  

    gaskoin napisa:
    marcinj12 napisa:
    Panowie, czy w tym Waszym kodzie nie powinno by przypadkiem !isset i w nazwie tablicy 'nick' bez dolara :
    Code:
    if(!isset($_POST['nick'])){ echo('Nie podales pseudonimu<br/>'); $blad = true;} 
    etc?


    przeciez napisalem o tym post wyzej :)

    My郵a貫m 瞠 piszesz o tym fragmencie:
    Code:
    Pseudo: '.$nick.'<br/> 

    0
  • #22 05 Cze 2010 18:30
    gaskoin
    Poziom 38  

    tez, moj blad ze nie uscislilem :)

    0
  • #23 05 Cze 2010 19:06
    dawidryba11
    Poziom 8  

    dzi瘯uje ch這paki :) Forum super ;] Szybka pomoc. Jeste軼ie super.

    0