Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Amplituner ONKYO TX-9031 - trzaski - PROTECT

06 Cze 2010 19:49 2340 2
  • Poziom 12  
    Witam mam taki oto problem...
    Jakiś czas temu zakupiłem amplituner ONKYO TX-9031 i wszystko z nim było ok... Ale ponieważ remont trwał i trwał to sprzęcik zawinięty stał sobie w szafie kilka miesięcy... Teraz jak go odpalam to słyszę w głośnikach wielki trzask i od razu PROTECT na wyświetlaczu i cisza w głośnikach... zauważyłem że jak go potrzaskam to zaskoczy i działa... czasami jeden kanał... czasami obydwa... czasami trzeba go sporo potrzaskać żeby zaskoczył... ale jak już gra i się rozgrzeje to można go wyłączyć na chwile i póki ciepły włączyć i problem ten nie występuje... jak ostygnie to znowu ta sama bajka... rozbierając obudowę, wykręcając śrubki słychać też spore trzaski więc może ma jakiś problem z masą... nie wiem czy to zimne luty czy co się mu stało więc zanim coś zacznę grzebać wolę zasięgnąć porady ludzi z większym doświadczeniem w sprzęcie audio...
    Zatem POMOCY! :)


    P.S
    Przeczytałem te punkty i nie wiem o co modowi chodzi :| slangu tu nie widze, błędów ort też... może o interpunkcję chodzi? :|
    Pozdrawiam

    Regulamin pkt. 8.2, 15.
    Proszę poprawić treść postu.
    GM
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 12  
    hehe no moze nie innowacyjna ale czasami pomaga a zwłaszcza jak nerwów brak :)
    Co do podobnych tematów to szukam i czytam ale może robię błąd że głównie na temat Onkyo...

    Po temacie... pomogło przelutowanie końcówek mocy... zimne luty...

    Pozdrawiam i dzieki :)