Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Ford Galaxy 1.9 TDi, 110KM, 1999 r, brak oświetlenia górnego

06 Cze 2010 21:47 2469 4
  • Poziom 9  
    Witam forumowiczów, mam następujący kłopot a raczej kilka w moim aucie. Lampki górne nie działają ani przy otwieraniu drzwi ani po włączeniu na stałe, dodam że dolne działają bez problemu. Do tego nie działa zegar, oraz brzęczyk od świateł. Żeby nie było mało to nawiew tylny działa tylko na najwyższych obrotach, a przedni czasami na wszystkich a czasami tylko na kilku nastawach, jest to klimatronik dwustrefowy. Czy może ktoś wie czy te wszystkie usterki mogą mieć wspólną przyczynę , czy raczej należy to traktować osobno.

    Pozdrawiam
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Bezpiecznik pewnie spalony. Ruszy lampka, brzęczyk i zegar. Klimatronik to osobna przyczyna.
  • Poziom 9  
    Posprawdzam dokładnie, a jeśli chodzi o klimatronik to co może być przyczyną?
  • Poziom 9  
    Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i wszystkie są dobre niestety, zdaje się że będzie to coś grubszego.
  • Poziom 33  
    To włóż dobry bezpiecznik najlepiej ajbyś miał automatyczny tylko ostrożnie lampki na OFF, a następnie upewnij czy nie jest przepalony bo tu jest tak śmiesznie zrobione, że wyłącznik zwłoczny podaje napięcie natomiast wszystkie lampki są uziemione. Bezpiecznik 21 15A - zapalniczka, przyrządy tablicy, oświeltenie wewnętrzne, odtwarzacz CD. Tu masz lokalizację rezystora http://www.sgaf.de/node/105167 . Może do zapalniczki wleciał jakiś paproch A czemu piszesz o włączaniu na stałe, skoro to są tylko wyłączniki?

    Moderowany przez Pawel wawa:

    Co za stek bzdur! Ostrzeżenie.