Zastanawiałem się nad amatorskim modelem BOSCH PWS 720-115 lub PWS 750-125, ale od jakiegoś czasu w sprzedaży dostępne są niebieskie z serii professional w bardzo atrakcyjnej cenie. Myślę tutaj o modelu BOSCH GWS 850 CE (z regulacją obrotów) i GWS 850 C. Nie wiem tylko czy to aby na pewno są to oryginale szlifierki BOSCH. Moje obawy wzbudza niska cena, charakter sprzedaży, głównie aukcje internetowe choć nie tylko. Dodatkowo nigdzie na stronie BOSCH nie ma tych modeli, a klika opinii które pojawiły się w internecie nie napawają optymizmem: grzejąca się głowica, wyjątkowo głośna praca. Może ktoś już używał, zakupił jedną z wymienionych?
Ewentualnie coś z Black&Decker np. KG1200, SKILL np. 9345 AA lub MAKITA GA5030. Choć tutaj zwłaszcza ta pierwsza marka nie kojarzy mi się z trwałością i niezawodnością.
Do tej pory używałem modeli supermarketowych, niestety nie sprawdzają się nawet w rekach amatora.
Na forum czytałem o DEWALT, ale używanej nie chce, ale nowe to już trochę ponad budżet.
Ewentualnie coś z Black&Decker np. KG1200, SKILL np. 9345 AA lub MAKITA GA5030. Choć tutaj zwłaszcza ta pierwsza marka nie kojarzy mi się z trwałością i niezawodnością.
Do tej pory używałem modeli supermarketowych, niestety nie sprawdzają się nawet w rekach amatora.
Na forum czytałem o DEWALT, ale używanej nie chce, ale nowe to już trochę ponad budżet.