Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opel Zafira 2002r. 1,8 16V bezpiecznik 28

Megawe 11 Jun 2010 14:23 8765 7
    Megawe
    Level 34  
    Auto jak postoi kilka dni to mam rozładowany akumulator.
    Podłączyłem amperomierz i mam pobór prądu 0,38A jak wyciągnę bezpiecznik 28 (5A) to spada do 0,02A. Jak wkładam i wyciągam ten bezpiecznik słychać cykanie przekaźnika, zielony, pierwszy od lewej zaraz nad bezpiecznikami.
    Sprawdziłem oświetlenie wewnętrzne: bagażnik, schowek itp.
    Nie mam schematu i nie wiem co jeszcze może być podłączone do tak małego bezpiecznika.
    Megawe
    Level 34  
    Oświetlenie wewnątrz sprawdzone. Przekaźnik na tym rysunku R10 cyka i się grzeje.
    jurekk55
    Level 36  
    Oświetlenie wewnątrz dostaje skądś impulsy załączania-prawda?
    antek550
    Level 1  
    Witam kupiłem tydzień temu zafirkę i mam to samo wszystko wskazuje na uszkodzenie zamka centralnego .Znaczny pobór prądu na postoju-przy pomiarze amperomierzem od podłączenia akumulatora jest w porządku do otwarcia drzwi- wówczas zapala się lampka oświetlenia wewnątrz po zamknięciu prawidłowo kilka sekund gaśnie ale sterowanie z modułu na przekaźnik zielony nadal jest. Po odłączeniu klemy i ponownym podłączeniu jest ok do ponownego otwarcia drzwi.
    wpgulin

Level 11  
    Witam czy znalazł ktoś rozwiązanie tego problemu bo mam auto z identyczną sytuacja co ciekawe kontrolka nie pokazuje że jest minus na nóżce sterowania przekażnika a przekaźnik się włącza przy próbie montażu i wogule co ten przekaźnik steruje jeżeli oświetlenie normalnie działa po wyjęciu przekaznika tak z wyłączników drzwi jak i ręcznie wyłącznikiem świateł .
    wpgulin

Level 11  
    Problem rozwiązany kostka tylnej wiązki na klapę było zielono