Cześć
Mam uszkodzonego laptopa który poszedł do serwisu. ASUS K50AB. Pewnego razu jak go czyściłem no to poprawiłem producenta... Wywaliłem tą folię pomiędzy układem chłodzenia a płytą główną, nie przyszło mi w ogóle wtedy do głowy, że to była termoizolacja... Plombe zerwałem i po fakcie dopiero zobaczyłem, że to plomba była więc gwarancja już sobie poszła
. Wysłałem go do jednego serwisu no i w odpowiedzi dostałem wyniki diagnozy - uszkodzony układ zasilania-uszkodzona przetwornica, zawołali za to 600zł, zrezygnowałem, bo z ceną wg mnie grugo przesadzili, tłumaczyli cenę trydną dostępnością części, co chyba jest nieprawdą - myślę, że jeśli chodzi o taką przetwornice to jest ona w kilku o ile nie kilkunastu modelach Asus'ów. Ale to tylko moje przypuszczenia, mogę się mylić. Postanowiłem zapytać o to Was, bo wiem, że jest tu dużo doświadczonych osób. Laptop wysłałem do serwisu, już innego ponownie za pośrednictwem sklepu w moim mieście no i muszę conajmniej tydzień czekać na jakąkolwiek wiadomość.
Bardzo proszę o opinię na temat ile ta naprawa może kosztować wg Was maksymalnie.
Pozdrawiam i z góry dziękuję
Nekju
Mam uszkodzonego laptopa który poszedł do serwisu. ASUS K50AB. Pewnego razu jak go czyściłem no to poprawiłem producenta... Wywaliłem tą folię pomiędzy układem chłodzenia a płytą główną, nie przyszło mi w ogóle wtedy do głowy, że to była termoizolacja... Plombe zerwałem i po fakcie dopiero zobaczyłem, że to plomba była więc gwarancja już sobie poszła

Bardzo proszę o opinię na temat ile ta naprawa może kosztować wg Was maksymalnie.
Pozdrawiam i z góry dziękuję
Nekju