Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

ASUS K50AB, Uszkodzony układ zasilania - przetwornica

nekju 11 Jun 2010 21:59 7805 8
    nekju
    Level 10  
    Cześć

Mam uszkodzonego laptopa który poszedł do serwisu. ASUS K50AB. Pewnego razu jak go czyściłem no to poprawiłem producenta... Wywaliłem tą folię pomiędzy układem chłodzenia a płytą główną, nie przyszło mi w ogóle wtedy do głowy, że to była termoizolacja... Plombe zerwałem i po fakcie dopiero zobaczyłem, że to plomba była więc gwarancja już sobie poszła :). Wysłałem go do jednego serwisu no i w odpowiedzi dostałem wyniki diagnozy - uszkodzony układ zasilania-uszkodzona przetwornica, zawołali za to 600zł, zrezygnowałem, bo z ceną wg mnie grugo przesadzili, tłumaczyli cenę trydną dostępnością części, co chyba jest nieprawdą - myślę, że jeśli chodzi o taką przetwornice to jest ona w kilku o ile nie kilkunastu modelach Asus'ów. Ale to tylko moje przypuszczenia, mogę się mylić. Postanowiłem zapytać o to Was, bo wiem, że jest tu dużo doświadczonych osób. Laptop wysłałem do serwisu, już innego ponownie za pośrednictwem sklepu w moim mieście no i muszę conajmniej tydzień czekać na jakąkolwiek wiadomość.

Bardzo proszę o opinię na temat ile ta naprawa może kosztować wg Was maksymalnie.

Pozdrawiam i z góry dziękuję

Nekju
    ODYN_86
    Level 17  
    Przetwornic może być kilka na płycie głównej ale jej wymiana powinna się zmieścić w kwocie200zł o ile jeszcze coś innego nie poszło. Serwisy są drogie wiec tyle pewnie będą sobie za to wołać. sądzę ze koledzy roman109 lub vogelek23 powiedzą dokładnie wiec możesz zapytać.
    User removed account
    User removed account  
    ODYN_86
    Level 17  
    |I tak rozmawiają serwisy z zainteresowanymi. Okazuje się ze nasz sprzęt jest właśnie u tych co na forum :) Potem dziwnie się rozmawia.
    User removed account
    User removed account  
    nekju
    Level 10  
    Jestem ze Świebodzina ;)), dziękuję za odpowiedzi. A i jeśli można zapytać, jeśli to nie mój notebook w Twoim serwisie leży, to ile wyniesie naprawa tej przetwornicy u Ciebie?
    roman109
    Level 22  
    Naprawa za 600 zł to lekka przesada za tyle to można kupić sprawą płytę używaną i samemu wymienić a uszkodzona jeszcze sprzedać za całkiem dobre pieniądze.
    User removed account
    User removed account  
    nekju
    Level 10  
    vogelek23 - dziękuję Ci za informacje, jak w Poznaniu będą chcieli za dużo to myślę, że wyślę sprzęt do Twojego serwisu.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.

pozdrawiam

nekju