Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak podłączyć equalizer elta..

piotrektab 12 Jun 2010 18:10 3226 3
    piotrektab
    Level 10  
    Posiadam equalizer elta - graphic qeualizer booster. Chciałbym go podłączyć do radia samochodowego lg lac 4710, obciąć górę i za equalizerem podłączyć małego suba. Nie chodzi tu o potęgę basu ponieważ to mnie nie kręci tylko żeby coś niżej pukało w bagażniku;) Problem jest taki że equalizer jest przystosowany do starego typu radyjek gdzie głośnik jest podpinany do masy. Jak odpiąć ten sprzęcik by działało ? Wieczorem luknę do środka i zobaczę na jakich scalkach jest poskładany.
    all4you_9
    Level 20  
    A co za equalizer-em chcesz podłączyć, wzmacniacz, czy głośnik :?:
    Jak wzmacniacz, to większość posiada filtry, więc ten equalizer jest zbędny.
    Jeśli głośnik, to radio nie pociągnie go.
    Jaki subwoofer masz :?:
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    W tym equalizerze - boosterze, końcówka mocy jest raczej licha. Może nawet słabsza. Podłączanie nie ma większego sensu. Lepiej kup sobie kit jakiegoś wzmacniacza i filtra dolnoprzepustowego i zrób aktywny sub.
    piotrektab
    Level 10  
    Więc tak. W radiu niestety nie mam możliwości obciąć góry.. Znalazłem w piwnicy owy equalizer i z tego co mówił mój tato ma on moc 4x20W. Więc gdy zmostkuje to coś ruszy. Subik nic specjalnego. Leży mi od dłuższego czasu skrzynka z teslą 20cm. Daje ładny ciepły bas i pomyślałem że można by to w ten sposób wykorzystać. Tylko tu pojawia się problem ponieważ współczesne radia samochodowe nie mają masy na głośniku tylko + i - każdego głośnika. Natomiast owy equalizer ma już ładnych parę lat. Próbowałem podłączyć do jednego z wyjść radia go podłączyć ale nie idzie tego zrobić.. dlatego pytam. Equalizer działa na 100% Ponieważ jeszcze rok temu działał w samochodzie tylko że ze starym radyjkiem. Equalizera chcę użyć jako wzmacniacz.