Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.
    sysy
    Level 12  
    W RENAULT Megane Coupe 2.0 1997r padła regulacja dmuchawy/przewietrzanie kabiny/. Dmuchawa chodzi tylko na maxa.W module wzmocnienia padły 2 tranzystory,których NIGDZIE nie mogę namierzyć. Oznaczone T1829 prod.Motorola obudowa TO3. POMOCY
    Pozdrawiam.
    Anonymous
    Anonymous  
    sysy
    Level 12  
    Spróbuję dopiero za 2 tygodnie . Wyjaśniłeś mi chyba, dlaczego nie zadziałał zwykły pnp. Dzięki bardzo!!!
    czaja86
    Level 11  
    Odgrzeję trochę temat. Mianowicie posiadam renault megane coupe z 96r pewien jakieś 2 tyg temu pady mi nawiewy a mianowicie bez względu na bieg nawiewu od 1-5 nawiew chodzi na prawie max obrotach a na 6 delikatnie szybciej. Jeździłem tak dalej bo kiedyś po paru dniach się samo naprawiło lecz teraz niedawno padło że tylko na 6 biegu chodzi nawiew więc wyjąłem go z auta i zauważyłem że jedna nóżka od tranzystora jest odlutowana więc ją przylutowałem i podłączyłem do auta i zrobiło się jak wcześniej że chodzi szybko na wszystkich biegach. Czy to oznacza że padły oba tranzystory czy jeden czy może coś innego bo na płytce wida jak by ścieżki były trochę odparzone.
    Jak by co to znalazłem takie tranzystorki może któryś się nada:
    2N3055
    BDY25c
    TE1509

Z góry dzięki za wszystkie odp