Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Router Linksys WRT120N - brak możliwosci konfiguracji

newchief 14 Jun 2010 20:01 5136 5
    newchief
    Level 28  
    Witam, tak jak w temacie. Nie mogę się połączyć z routerem za pomocą adresu 192.168.1.1 - zero reakcji na ten adres, jak puszczam ping to pisze ze host docelowy jest nieosiągalny. Kabel rj45 skretke wpinam w gniazdo "1" a poźniej próbowałem z każdym. WAN oczywiscie wpiety jest kabel od ISP. dioda na routerze się świeci, jak i karta sieciowa "widzi" kabel. Ale nie ma żadnej komunikacji. Sprawdzałem na 3 różnych kablach, wiec wykluczyłem kabel. Ktoś pomoże? Router prosto ze sklepu.
  • Helpful post
    bingoo
    Level 16  
    Na karcie sieciowej od Swojego komputera ustaw adres IP np taki 192.168.1.2 i powinno się połączyć
    witux
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Wpisz w /Start/Uruchom/ cmd
    W oknie wpisz ipconfig /all
    Brama domyślna to adres routera i to IP masz wpisać by się z nim połączyć.

Dodano po 2 [minuty]:

Jeśli dalej nic, to musisz zresetować router (przycisk reset w urządzeniu) do ustawień fabrycznych bo być może ktoś się już nim bawił.
    bingoo
    Level 16  
    dodam że żeby zrestartować ustawienia trzeba przytrzymać reset przez co najmniej 10 sekund aż lampki zgasną i się na nowo zapalą.
    newchief
    Level 28  
    Człowiek się zatracił w tych telefonach komórkowych i zapomniał o podstawach, a inną rzeczą jest że WRT54G, WRT54G2 i nawet ADSL dały sie skonfigurować bez ręcznego wpisywania ip maski i bramy. Serdeczne dzięki! ;-)
    witux
    VIP Meritorious for electroda.pl
    bingoo wrote:
    dodam że żeby zrestartować ustawienia trzeba przytrzymać reset przez co najmniej 10 sekund aż lampki zgasną i się na nowo zapalą.

Żeby zrestartować trzeba odłączyć urządzenie od zasilania. A przycisk RESET służy do resetowania ustawień w urządzeniu.