Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nissan Almera N15 nie odpala

sandał11 14 Cze 2010 22:45 6023 5
  • #1 14 Cze 2010 22:45
    sandał11
    Poziom 9  

    Auto stało kilka godzin.Chciałem odpalić,ale usłyszałem tylko pojedyncze cyknięcie.Rozładowało mi też akumulator tak,że pomimo ładowania i napięcia 12,65v nie jest sprawny(sprawdzałem w innym aucie).Mój samochód także nie odpala na,innym sprawnym akumulatorze.Co mogło,aż tak rozładować akumulator w kilka zaledwie godzin?

    0 5
  • #2 15 Cze 2010 00:37
    Lukasz 1.6
    Poziom 11  

    Może zapomniałeś świateł zgasić jak moja żonka. albo gdzieś coś w instalacji sie nie wyłącza . sprawdz pobór prądu na wyłączonym zapłonie i z wyłączonymi wszystkimi radiami lampkami itp.

    0
  • #3 15 Cze 2010 07:32
    sandał11
    Poziom 9  

    Przypomnę,że nie mogę uruchomić samochodu nawet na sprawnym akumulatorze.Sprawdziłem wszystkie znane mi bezpieczniki,rozrusznik wymontowałem i sprawdziłem na krótko działa.Kostkę od stacyjki też oglądałem wygląda w porządku.
    Wydaje mi się,że gdy auto opuszczałem wyłączyłem wszystko.Dlaczego przez noc wyładowało tak akumulator,że nie idzie go powtórnie naładować?!
    Dodam że wcześniej miałem problemy z zamkiem centralnym,nie zamykałem z pilota tylko z kluczyka.Niemniej auto było u mechanika i może oni próbowali zamknąć go z pilota(był przy kluczyku).

    0
  • #4 15 Cze 2010 20:08
    sandał11
    Poziom 9  

    Jest diagnoza uszkodzony(spalony) rozrusznik. Akumulator uszkodzony-brak prądu rozruchu(sprawdzony w serwisie).Czy miał ktoś przypadek,że niesprawny rozrusznik wyładował,aż tak akumulator.Czy istnieje inna przyczyna?

    0
  • #5 16 Cze 2010 02:45
    Lukasz 1.6
    Poziom 11  

    jak rozrusznik spalony skoro mówiłes ze auto kreci i nie umie odpalic potem napisałes ze rozrusznik ok??

    0
  • #6 16 Cze 2010 07:06
    sandał11
    Poziom 9  

    nigdzie nie napisałem,że rozrusznik kręcił w aucie(pisałem tylko o objawie jednego cyknięcia) .Natomiast po wymontowaniu sprawdziłem go na krótko i mówiąc kolokwialnie ruszał się.Tylko taka informację mogę podać

    0