Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaka indukcja do wpuszczenia na równo z blatem

pacc_com_pl 15 Jun 2010 12:54 14298 3
    pacc_com_pl
    Level 2  
    Witam,
    szukam płyty indukcyjnej szerokości 60 cm do wpuszczenia w blat, tak aby była na równo z blatem. Powinna być więc bez ramek i bez szlifowanych krawędzi. Cena do 2000zł.

Ciężko mi znaleźć modele spełniające moje warunki ponieważ w większości sklepów internetowych i na stronach producentów płyty są prezentowane na zdjęciach z lotu ptaka i nie widać wykończenia.

Zrobiłem obchód kilku sklepów z AGD i spisałem parę modeli bez ramek i szlifów:
    Whirlpool ACM702NE
    Mastercook ID4R
    Samsung C61IDGNO oraz CTN 364E004
    Bosh PIA611T14E
    Amica PI6509L oraz PI6510TU
    Gorenje IT606ASC
    Candy CI640C
    Ariston KIA 641 C oraz KIA 642 C

Którą z tych płyt wybrać? Może brakuje tu jakiejś płyty, którą polecacie?

Z góry dzięki za pomoc.
    malpiatka
    Level 1  
    i co udało się wybrac??

jestem na tym samym etapie, ale do 2tys ciężko coś znaleźć

pozdr
    pacc_com_pl
    Level 2  
    W końcu wybrałem tego Samsunga CTN 364E004
    Do dzisiaj sprawuje się bez zastrzeżeń.

Tylko przy okazji okazało się, że na równi z blatem to się nie da i musi być i tak płyta nakładana na blat. Więc w sumie nie wiem czy są w ogóle płyty indukcyjne do montażu na równo z blatem.
    andrefff
    Level 36  
    pacc_com_pl wrote:
    W końcu wybrałem tego Samsunga CTN 364E004
    Do dzisiaj sprawuje się bez zastrzeżeń.

Tylko przy okazji okazało się, że na równi z blatem to się nie da i musi być i tak płyta nakładana na blat. Więc w sumie nie wiem czy są w ogóle płyty indukcyjne do montażu na równo z blatem.

Są takie płyty, podłączałem taką w zeszłym roku, idealnie wstawiona na zero. Było to coś z kolekcji Miele więc znając realia kosztowała grubo ponad 2 tys., ale jednak taki model istnieje. O już mam KM 6351.