Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

tani modem z routerem

Calineczka* 30 Aug 2004 01:04 2010 8
Nazwa.pl
    Calineczka*
    Level 31  
    Witajcie.Przepraszam, ale nie mam sie kogo zapytac....powiedzcie mi, dlaczego to urzadzonko jest takie tanie??Inne modemy/routery ponad 250PLN a ten....czy ktos sie na tym zna i wytlumaczy mi dlaczego???Bede bardzo zobowiazany...dzikuje!!!oto link:
    p.s. Przepraszam, niczego nie chcialem reklamowac.....
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30405136
  • Nazwa.pl
    tplewa
    Level 39  
    Trudno mi cos powiedziec na temat tego routera, jednak na cene ma zazwyczaj wplyw jakosc elementow, wykonanie, wydajnosc itp.

Prawde mowiac to nie mam zaufania do tego typu tanich routerow i innych wynalazkow. Osobiscie jak ktos chce wydac np. 800zl na jakis z QOS to zainwestowal bym w CISCO, ma sie wtedy routerek stabilny, wydajny i z duza mozliwoscia konfiguracj. Co do cen to moze w Polsce sa troche przegiete. Jednak w niemczech cos z serii 1700 lub 2600 mozna kupic niemal za grosze (razem z interfejsem ADSL).
  • Nazwa.pl
    Calineczka*
    Level 31  
    Dzieki Panowie.
    Zastanawiam sie nad tym Planete, chociaz z drugiej strony chcial bym zaoszczedzic jesli sie da....stad biore pod uwage modem/router Requesta-jest tanszy okolo 50zl w zakupie...a to sporo.Stad moje pytanie czy ktos go uzywal, i o jakies opinie o Requescie. Pytalem znajomego admina sporej sieci, mowil ze firma w porzadku.Co Wy na to??Druga sprawa-jakie mozliwosci powinienem miec w takim sprzecie zeby wszystko ladnie hulalo??Konkretne funkcje...kto z Was z czego korzysta, z ktorych wodotryskow??Pozdrawiam.Arek
    leloo
    Level 14  
    Dostales juz odpowiedz w innym temacie... masz opinie uzytkownikow danego modelu planeta. Uwierz mi 50 zl wiecej za swiety spokoj i niezszargane nerwy to naprawde niewiele. Pytasz o wodotryski, napisz nam lepiej czego oczekujesz od routera to jakis Ci dobierzemy.
    Calineczka*
    Level 31  
    ...ano racja z tymi 50cioma zlotymi. Co bym chcial??Zeby mi dzielil neo na 3 kompy, zeby mozna bylo z nich pogadac glosowo, zeby bylo widac w sieci serwer ftp i www postawiony na dynamic dns.Chyba tyle....teraz to juz sie zastanawiam ade-4000 czy asmax ar800c2...a nie znam sie na tyle (czytaj-wcale) zeby stwierdzic czym sie roznia tak naprawde.....ktos z Was wie??
    intel1000
    Level 12  
    Oba te urządzenia dadzą Ci wszystko co wymieniłeś, nie wiem jak z ftp`em. Róznica w cenie około 15 z, natomiast co do Asmaxa to nigdy tego nie testowałem. Co do Planeta jestem nastawiony dość pozytywnie. Może czasem Planety się zwieszą ale to raczej przy większej liczbie użytkowników (ponad 15) i raz na 2-3 miesiące.
    Calineczka*
    Level 31  
    Dziekuje Panowie, juz kupilem Asmaxa-jak na razie rewelka.Ale to dopiero poczatki....pozdrawiam.Arek