Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mp4 Philips GoGear SA3085/02 8GB nie chce się uruxhomić

izydor19 20 Jun 2010 21:59 6684 4
    izydor19
    Level 2  
    Mam problem z moim odtwarzaczem :( kupiłam go 2miesiące temu na allegro i już pojawił się problem. Pojawił się dziś, gdy chciałam go podłączyć do komputera. Nagle przestał go wykrywać, choć na wyświetlaczu mp4 pojawia się informacja, że jest podłączony (ok to dissconect). Ponadto, gdy jak już chce go uruchomić normalnie, włącza się tylko by ukazał się na jego wyświetlaczu napis Philips i wyłączyć się...
    Proszę o rzetelną pomoc...
    To dla mnie bardzo ważne, bo trudno jest mi się obyć bez odtwarzacza mp4, na którego kupno mnie obecnie nie stać...
    Dziękuję Wam z góry za pomoc.
    cepilek
    Level 26  
    1. W czasie uruchamiania po napisie PHILIPS nie pojawia się napis GO GEAR, ikonka kłódki i napis Bye?
    2. Akumulator naładowany?
    3. Z przodu komputera go teraz podłączyłeś do USB czy z tyłu komputera do USB?
    4. Kabel do USB na pewno masz sprawny?
    izydor19
    Level 2  
    1. Nie. Wyświetla się tylko i wyłącznie sam napis philips.
    2. Akumulator był w pełni naładowany.
    3. Podłączyłam go z przodu komputera.
    4. Tak, kabel jest w porządku.
    Mam nadzieję, że teraz będziecie w stanie mi jakoś pomóc.
    cepilek
    Level 26  
    Odnośnie punktu 1 pytałem, bo mój PHILIPS ma zabezpieczenie przed przypadkowym naciskiem mikroprzełączników sterujących w postaci przesuwnego przełącznika z boku i trzeba to zabezpieczenie odbezpieczać do używania.
    Próbowałeś RESETU? Taki mały otworek w bocznej dolnej ściance na spinacz w MP-4.
    Te gniazda z przodu komputera mają czasem zły sygnał przewodzenia z racji kabelka przedłużającego, który dodatkowo także i Ty przedłużasz przedłużaczem do MP-4 i psują urządzenia typu karty pamięci i odtwarzacze MP-4 złą transmisją danych zwłaszcza w czasie aktualizacji tabeli zajętości plików (FAT) - spróbuj gniazda USB z tyłu prowadzacego bezpośrednio na płytę główną komputera. Mnie pomaga w takich sytuacjach ponowny FORMAT urządzenia w dobrym gniazdku USB z tyłu - jest to oczywiście ostateczność bo tracimy dane, ale nie tracimy urządzenia. Nie formatuj w systemie NTFS tylko w FAT (u mnie FAT 16 na Go Gear 2 GB)! Wszystko po formacie u mnie wraca do normy - odtwarzacz sam podczas pierwszego uruchomienia po formacie odtwarza sobie układ katalogów i plików systemowych w swojej pamięci. Należy tylko pamiętać, że pierwsze uruchomienie trwa trochę długo i nie trzeba odtwarzaczowi w żadnym przypadku przeszkadzać w tym czasie i nie trzeba się niecierpliwić i wyłączać lub naciskać zbyt szybko mikroprzełączniki w tym czasie bo zepsujesz go sobie gorzej! Gdy odtwarzacza nie zobaczysz w systemie komputerowym po RESECIE to nie wiem jak Ci pomóc.
    izydor19
    Level 2  
    Tak, wielokrotnie resetowałam mp4ke, ponieważ nie chciał mi się wyłączyć obrazek, który pojawia się po podłączeniu do komputera ok to disconnect, a pomimo tego komputer go nie wykrywa... Podłączyłam go z tyłu komputera, ale wciąż ten sam problem... Niby komputer rozpoznaje "jakieś" urządzenie, ale nieznane dla niego. Więc nie pozostaje mi chyba nic innego, jak oddać odtwarzacz do naprawy, jeśli ktoś w ogóle będzie w stanie mi pomóc... :(

Dodano po 1 [godziny] 48 [minuty]:

https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1306722.html

znalazłam odpowiedz w tym poscie :) inny model, ale takie rozwiazanie mi pomogło :) dziękuje za pomoc