Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jak podłączyć centralkę FOX F900T RND

lemar 21 Jun 2010 13:42 5800 8
    lemar
    Level 10  
    Witam. Kupiłem używany samochód i w schowku znalazłem centralkę FOX-a F900T RND (zdjęcie nr 1 i 2). Odnalazłem miejsce w samochodzie gdzie była zamontowana (zdjęcie nr 3). Nie wiem czy ona jest sprawna ale chciałbym ją podłączyć. Wiem, że należy połączyć złącza A z A1, B z B1, C z C1 i D z D1, natomiast nie wiem gdzie podłączyć złączkę E z dwoma fioletowymi przewodami. Nie wiem również czy przełączniki G1 i G2 mają być w pozycji ON czy nie i co one odłączają. I jeszcze jedno, jeśli się odłącza akumulator (do podładowania lub wymiany) to czy należy odłączyć centralkę autoalarmu i w jaki sposób.

Jak podłączyć centralkę FOX F900T RND Jak podłączyć centralkę FOX F900T RND Jak podłączyć centralkę FOX F900T RND
    emeryt2
    Level 42  
    Poszukaj tuhttps://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1522936.html .
    Lotnika masz do tej skrzynki?
    lemar
    Level 10  
    Witam. Mam dwa piloty - główny i dodatkowy. Jeśli chodzi o tę stronę którą mi podałeś to obecnie nie mogę jej otworzyć.
    emeryt2
    Level 42  
    Chodzi o spis instrukcji autoalarmów , na stronie zabezpieczenia samochodów.
    lemar
    Level 10  
    Witam. Instrukcję foxa 900 już wcześniej pobrałem ale tam nic nie pisze na temat złączki E jak również przełączników G1 i G2, a to najbardziej mnie interesuje.
    Robert H
    Level 20  
    W alarmach FOX F 900 T przewody fioletowe powinny być wpięte w zielona wtyczkę napewno ktoś tam dał złączkę żebyś samochód mógł jechać, ponieważ jak rozepniesz alarmie ze wtyczek blokada jest rozwarta. Reasumując najlepiej fioletowe podłącz do przewodów fioletowych, które wychodzą ze wtyczki, jeżeli są jak nie to do, pin 15 i 18. Co do przełączników to jak pamiętam są one do czasu zamykania zamka centralnego można np. zrobić funkcje Comfort . Co do akumulatora to nic nie trzeba robić jedynie jak podłączysz akumulator to alarm sie sam załączy. W tedy trzeba go z dezaktywować pilotem.
    lemar
    Level 10  
    Dziękuję za podpowiedź, nie wiem tylko co znaczy "zrobić funkcje Comfort".
    Robert H
    Level 20  
    Funkcja komfort to jest inaczej domykanie szyb elektrycznych po przez wydłużenie impulsu czasu zamykania zamka centralnego. Ale niestety taką funkcje musi mieć samochód.
    lemar
    Level 10  
    Dziękuję za wiadomość. Teraz już wiem to mnie interesowało. Temat uważam za zamknięty.

Pozdrowienia lemar