Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Konfiguracja routera pentagram cerberus p 6331-4a (problem)

pozka123456 21 Jun 2010 18:33 17336 9
    pozka123456
    Level 10  
    Witam.

mam problem ze skonfigurowaniem routera jak w temacie. Mam neostrade 2 mb i modem speedtouch. Podłączyłem router (kabel z neo do wejscia LINE oraz podłączyłem komputer z routerem kablem). Skonfigurowałem router przez strone i przy próbie połączenia z neostrada wyskakuje mi błąd (screen).
    Jest ktoś w stanie pomóc:)Konfiguracja routera pentagram cerberus p 6331-4a (problem)
  • Helpful post
    bogiebog
    Level 43  
    > komputer z routerem kablem)
    Jakim kablem ?

> Skonfigurowałem router przez strone i przy próbie połączenia z neostrada wyskakuje mi błąd (screen).

pokaż dokłądnie co klikasz, zamieść zrzuty
    pozka123456
    Level 10  
    komp z routerem podłączam przez kabelKonfiguracja routera pentagram cerberus p 6331-4a (problem) .
    Jeżeli mam podłączony router, to połączenia sieciowe wyglądają tak:Konfiguracja routera pentagram cerberus p 6331-4a (problem) .

By sie połączyc klikam na neostrada i mam okienko, w którym daje wybierz numer:Konfiguracja routera pentagram cerberus p 6331-4a (problem) .

Przy odłączonym tak:Konfiguracja routera pentagram cerberus p 6331-4a (problem) .

Dodam jeszcze że diody: power, ADSL i numer portu świecą cały czas, a dioda WLAN miga.
    bogiebog
    Level 43  
    Zostaw łącze Neostrada w spokoju, to jest do innego modemu.
    Cerberus łączy sie przez Połączenie Lokalne.

Podłącz kabel (ten na rysunku) od Cerberusa do komputera.

Czy możesz wejśc na http://192.168.1.100/ to jest konfiguracja cerberusa login jest admin a hasło pentagram.

Menu Start/Uruchom: CMD.exe, wpisz
    del "%temp%\log1.txt"
    ipconfig /all >>"%temp%\log1.txt"
    tracert -d 74.125.43.105 >>"%temp%\log1.txt"
    ping 74.125.43.105 >>"%temp%\log1.txt"
    ping www.google.com >>"%temp%\log1.txt"
    notepad "%temp%\log1.txt"

Załącz plik "%temp%\log1.txt" (załącz tzn dodaj załącznik, nie wklejaj zawartości tego pliku do posta)

EDIT: jak kabel wpięty dobrze między cerberusem a komputerem (dioda pali) to chyba masz że ustawioną konfiguracje karty na komputerze. Właściwości karty, zaznacz protokół TCP, [właściwości] i ustaw automatycznie IP i DNS-y.
    pozka123456
    Level 10  
    zrobiłem w cmd, dns i ip są na auto ustawiione. Załączam plik z notatnika:) W połączeniu lokalnym mam napisane, że połączono (100 mb/s) ale net nie chodzi.
    bogiebog
    Level 43  
    bogiebog wrote:
    Czy możesz wejśc na http://192.168.1.100/ ? to jest konfiguracja cerberusa login jest admin a hasło pentagram.

Daj zrzut Status-u routera.
    pozka123456
    Level 10  
    Screen ze satusu:Konfiguracja routera pentagram cerberus p 6331-4a (problem)

hasło juz zmieniłem z pentagram na swoje
  • Helpful post
    bogiebog
    Level 43  
    Brak połączenia ADSL, dioda ADSL ma się palić ciągle na obudowie (żadnego migania)

Parametry neostrady to:

VPI=0 VCI=35 Modulation=Auto lub G.DMT
    Encapsulation= VC/MUX
    PPPoA + login/hasło co masz do neostrady.

Jak nie wiesz gdzie to wpisać to otwórz podręcznik PDF do cerberusa i wyszukuj po słowach kluczowych VPI/VCI PPPoA
    pozka123456
    Level 10  
    No i hula! Dzięki wielkie za pomoc! :]
    bogiebog
    Level 43  
    Zabezpiecz swoją siec WIFI/Wireless

SSID=moja-nazwa-sieci
    Security: WPA2-PSK hasło 12 znaków lub więcej