Witam,
zastanawiamy się w firmie nad wymianą centrali telefonicznej. Poczytałem trochę na forum na ten temat i każdy chwali swoje, jedni slicana inni elektronix a jeszcze inni są tylko za Panasonikiem.
Firma dzieli się na centralę oraz oddział.
W centrali potrzeba:
- 80 linii wewnętrznych
- 20-30 linii VoIP, które mogę połączyć z nr wewnętrznymi
- 4 linie zewnętrzne
- nagrywanie rozmów
- zapowiedź głosowa (wybierz 1 - dział księgowość, wybierz 1 Anna X)
- poczta głosowa z powiadomieniem na maila a najlepiej jak by była możliwość otrzymywania pliku dźwiękowego z wiadomością na maila
- follow me
- faks 2 email
- 2 moduły GSM
W oddziale:
- 25 linii wewnętrznych
- 10 VoIP
- reszta jak wyżej
Chciałbym też aby numery wewnętrzne w centrali były wspólne tzn. wybieram wew. 2 i łączy mnie z numerem x z oddziału, wybieram 3 i łączy mnie z numerem y w oddziale.
Dodatkowo połączenia pomiędzy centralami mają odbywać się po przez sieć lokalną (centrala i oddział spięte są jedna siecią komputerową).
Patrzyłem na Slican CCT-1668.EU i zastanawia mnie czym różni się Kanały VoIP od Abonenci VoIP.
Proszę o jakieś sugestie propozycje.
zastanawiamy się w firmie nad wymianą centrali telefonicznej. Poczytałem trochę na forum na ten temat i każdy chwali swoje, jedni slicana inni elektronix a jeszcze inni są tylko za Panasonikiem.
Firma dzieli się na centralę oraz oddział.
W centrali potrzeba:
- 80 linii wewnętrznych
- 20-30 linii VoIP, które mogę połączyć z nr wewnętrznymi
- 4 linie zewnętrzne
- nagrywanie rozmów
- zapowiedź głosowa (wybierz 1 - dział księgowość, wybierz 1 Anna X)
- poczta głosowa z powiadomieniem na maila a najlepiej jak by była możliwość otrzymywania pliku dźwiękowego z wiadomością na maila
- follow me
- faks 2 email
- 2 moduły GSM
W oddziale:
- 25 linii wewnętrznych
- 10 VoIP
- reszta jak wyżej
Chciałbym też aby numery wewnętrzne w centrali były wspólne tzn. wybieram wew. 2 i łączy mnie z numerem x z oddziału, wybieram 3 i łączy mnie z numerem y w oddziale.
Dodatkowo połączenia pomiędzy centralami mają odbywać się po przez sieć lokalną (centrala i oddział spięte są jedna siecią komputerową).
Patrzyłem na Slican CCT-1668.EU i zastanawia mnie czym różni się Kanały VoIP od Abonenci VoIP.
Proszę o jakieś sugestie propozycje.