Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Coś jak Samsung UE32C6000 ale większy

kubako 22 Jun 2010 15:55 1860 3
    kubako
    Level 10  
    Witam,
    proszę Was o pomoc w wyborze telewizora. Szukam sprzętu, który spełni poniższe kryteria:
    - przekątna 37-46 cali
    - slot na kartę Common Interface
    - dekoder DVB-C, MPEG-2 i MPEG-4
    - możliwość podłączenia do routera kablem lub wifi w celu odtwarzania filmów z komputera (DLNA)
    - odtwarzanie divxów
    - opcjonalnie port usb
    - cena do 2500zł.

W drugim pokoju mam wspomnianego w temacie Samsunga UE32C6000 i taka jakość zarówno obrazu jak i dźwięku w zupełności mi odpowiada. Generalnie szukam telewizora o podobnych parametrach, tyle, że większego i bez LED (ze względu na wysoką cenę tych modeli). Co polecicie? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
    Pozdrawiam!
    r_f
    Level 10  
    Witaj

Tak trochę nie na temat ale jak twoje wrażenia na temat UE32C6000? Rzeczywiście nie odtwarza polskich czcionek przy divx? PZDR.
    Anonymous
    Level 1  
    kubako
    Level 10  
    LOCOLOCO wrote:
    jaka odległość od ekranu ?

Ok 3 - 3,5 m.

r_f wrote:
    Tak trochę nie na temat ale jak twoje wrażenia na temat UE32C6000? Rzeczywiście nie odtwarza polskich czcionek przy divx? PZDR.

Jestem bardzo zadowolony z tego tv. Nie jestem ani video ani też audiofiem więc zarówno jakość obrazu jak i dźwięku oceniam wysoko (jak na tę półkę cenową).

Bez większych problemów połączyłem się z siecią domową via router dzięki czemu uzyskałem dostęp do filmów na dysku twardym laptopa.

Z początku miałem problem z czcionkami, ale wystarczyło zmienić kodowanie w opcjach i jest już ok.

Generalnie polecam ten model i poważnie się zastanawiam nad jego większym, 40calowym bratem. Jeśli nie starczy mi kasy na led (ue40c6000) to kupię raczej zwykłego lcd (le40c650).

Pozdrawiam!