Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

wymiana termostatu w lodówce AMICA AK310

piotrok 30 Aug 2004 21:24 16211 3
    piotrok
    Level 11  
    Jak w temacie. Ostatnio lodówka zaczęła niedochładzać - w górnej komorze przy max skręcerniu termostaty było 10 stopni. Pokreciłem śrubkami w termostacie - pomogło - znów jest 3-4 stopnie ale wyraźnie zmieniła sie długość cykli pracy/postoju......no i ma duże wachania temperatury. Chciałem wymienic termostat i tu pytanie: Jak to zrobić? To znaczy którędy idzie sonda, jak ją wyjąć i wsadzić nową aby nic nie uszkodzić? Wchodzi ona w tę piankę izolacyjną...... co trzeba odkręcić? wiem że termostaty sa dość delikatne i nie chciałbym przy okazji zepsuć całej lodówki.... Potrzebuję pomocy w określeniu jak idzie rurka z sonda, gdzie moge napotkać problem.
    Poza tym czy ktoś może wie gdzie w okolicy Zabrza/ Gliwic/ Bytomia jest jakiś sklep z częściami do amica gdzie takowy termostat można nabyć drogą zakupu? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam... :)
    User removed account
    User removed account  
    piotrok
    Level 11  
    A w jakim kierunku ona idzie? Tzn.. widac ją jak idzie w prawo - czy potem jest skierowana w tył? I czy są jakieś kłopoty żeby ją wyjąć - wsadzić nową, czy dużej siły trzeba użyć w tym celu?
    User removed account
    User removed account