Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Toyota CELICA 2.2 16V '90 klimatyzacja

ARTUR_STANCZUK 23 Jun 2010 07:45 6466 8
Automation24.pl
    ARTUR_STANCZUK
    Level 19  
    Witam wszystkich, w aucie gdy chcę włączyć klimatyzację wciskam przycisk A/C lampka się zapala i po paru sekundach zaczyna migać(klima się nie włącza, choć obroty delikatnie się zwiększają, czyli ECU dostaje sygnał załączonej klimatyzacji. Dodam że sprawdziłem:
    ciśnienie jest ok., sprzęgło sprężarki też jest ok.
    W układzie nie znalazłem czujnika ciśnienia freonu
    Nie mam też schematu. W którym miejscu jest przekaźnik i zabezpieczenie (bezpiecznik) klimatyzacji?
  • Automation24.pl
    radekklimat
    Level 21  
    Schemat zamieszcze wieczorem natomiast w Celice kompresor ma czujnik obrotow i one czesto siadały ale sam go nie wymienisz.
    ARTUR_STANCZUK
    Level 19  
    Czemu sam go nie wymienie? Ściągne gaz wyjme lub nie sprężarkę, wykręce, wymienię, wypróżniuję i załąduje gaz.
  • Automation24.pl
    radekklimat
    Level 21  
    A no to jak wiesz jak to zrobic to pewnie sam tez sobie naprawisz, nie wiem po co pytasz na forum.
    ARTUR_STANCZUK
    Level 19  
    Sprawa klimatyzacji powraca jak bumerang. Przemierzyłem czujnik obrotów 112 Ohm, czyli wygląda na ok., termistor przy parowniku 1kOhm. Sprężarka na króciaka załącza się. Presostat też przemierzony i jest ok. Czujnik temp. płynu chłodzącego od klimatyzacji też ok. Lampka od A/C załącza się, wentylatory nawiewu pracują, a sprężarka nie.
    W którym miejscu i który to przekaźnik od A/C?
    Pilnie proszę o pomoc.
    radekklimat
    Level 21  

Masz tu schemat z opisem i walcz.
    ARTUR_STANCZUK
    Level 19  
    brakuje mi lokalizacji w aucie przekaźnika sprzęgła klimy
    radekklimat
    Level 21  
    Poszukaj dobrze w skrzynce z przekaznikami pod maska lewa albo prawa strona.
    ARTUR_STANCZUK
    Level 19  
    problem rozwiązany, brakowało przekaźnika od kompresora