Posiadam od dawna nie używaną instalację satelitarną zamontowaną na dachu.Zakupiłem tuner Ferguson AF7018UCI wgrałem nowego softa bota oraz listę kanałów pod tnt(telewizja na kartę) ze strony internetowej fergusona.Wzrokowo sprawdziłem podłączenie konwerterów satelit hotbird i astra z przełącznikiem diseqc żadnych uszkodzeń nie zauważyłem.Po uruchomieniu tunera w edycji listy satelit zaznaczony jest tylko hotbird.Programy jakie odbieram to wszystki z platwormy TVN.Jaka może być przyczyna że nie działa astra,czy jest to wina przełącznika diseqc?Proszę o pomoc.
Dodano po 13 [minuty]:
Dodano po 13 [minuty]:
oraj3 wrote:Zapomniałem dodać że nie działają TVP1 TVP2 TVP POLONIA TVP3INFO TVPHISTORIA....Posiadam od dawna nie używaną instalację satelitarną zamontowaną na dachu.Zakupiłem tuner Ferguson AF7018UCI wgrałem nowego softa bota oraz listę kanałów pod tnt(telewizja na kartę) ze strony internetowej fergusona.Wzrokowo sprawdziłem podłączenie konwerterów satelit hotbird i astra z przełącznikiem diseqc żadnych uszkodzeń nie zauważyłem.Po uruchomieniu tunera w edycji listy satelit zaznaczony jest tylko hotbird.Programy jakie odbieram to wszystki z platwormy TVN.Jaka może być przyczyna że nie działa astra,czy jest to wina przełącznika diseqc?Proszę o pomoc.