Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Myjka Karcher 2.91 falowanie ciśnienia

piter_ka74 25 Jun 2010 12:22 6562 5
    piter_ka74
    Level 2  
    Mam problem jak w temacie od pewnego czasu zaczęło falować ciśnienie na lancy, już sprawdziłem filtr wody i ciśnienie na wejściu i wszystko jest w porządku. Może ktoś miał podobny problem i jakoś sobie z nim poradził. Porada mile widziana.
    jack64
    Level 12  
    Co to znaczy "falowanie ciśnienia" .Napisz więcej szczegółów, czy dzieje się to podczas pracy czy w spoczynku , ile myjka ma latek , czy jest to stały objaw itp.
    piter_ka74
    Level 2  
    Falowanie występuje cały czas przy wciśniętym pistolecie, myjka ma 13miesiecy jest to stały objaw niezależnie od końcówki pistoleta. Falowanie polega na ty że raz jest prawidłowe ciśnienie a za chwile spada i znów jest prawidłowe i tak cały czas.
    jack64
    Level 12  
    Przyczyn może być kilka np. niedostateczna ilość wody czyli np brudny filtr wody (oczyścić ,przedmuchać) zatkana dysza lancy (przedmuchać sprężarką ,tylko od strony wylotu) Napisz czy pomogło , będę pisać dalej . Jeszcze jedno czy są jakieś wycieki ??
    piter_ka74
    Level 2  
    Filterek był czysty lance czyste sprawdzałem na dwóch i falowało. Rozkręciłem ile się da dostałem sie do tłoczków, głowica jest nie rozbieralna, wszystko wyglądało dobrze na moje oko, poskładałem z powrotem podpiąłem wodę zanim skręciłem z obudową i działa normalnie wszystko prawidłowo tak że nie wiem co było. Samo się naprawiło :D. Dzięki za porady.

Dodano po 3 [minuty]:

Jeśli objawy się powtórzą to na pewno dam znać.
    piter_ka74
    Level 2  
    jack64 wrote:
    Napisz czy pomogło , będę pisać dalej . Jeszcze jedno czy są jakieś wycieki ??

No i problem powrócił, niema żadnych wycieków.