Mam problem z modemem Huawei E122 na pewno związany z konfliktem oprogramowania . Mam HP dv7 z Windowsem 7. Po włożeniu modemu do USB modem chce się instalować automatycznie (dzieje się tak przy każdym włożeniu modemu do USB niezależnie od tego czy program blueconnect jest zainstalowany czy nie). Po zainstalowaniu sterowników i blueconnecta okazuje się że system nie widzi modemu i miga pojedynczo zielona diodka. Przy próbie połączenia z siecią na karcie ery wyrzuca komunikat, że modem został rozłączony bądź działa nieprawidłowo. Na karcie orange jest tak samo. Drugi modem zachowywał się podobnie W menadżerze urządzeń w grupie modemów nie ma go mimo że podczas instalacji zestaw sterowników wchodzi poprawnie. W moim komputerze pojawia się dysk do którego nie ma dostępu (to prawdopodobnie slot karty SD). Próbowałem instalować modem jako administrator i w rożnych trybach zgodności. Nic z tego. Powyłączałem firewalla i antyvira to również nic nie dało W serwisie technicznym ERY pani z uporem maniaka twierdziła, że ten modem chodzi pod siódemką. A jesli nie chodzi to należy go oddać do serwisu i ze oni go naprawią. Ale myślę że to po prostu błąd oprogramowania. Może ktoś przechodził przez ten problem i wie jak go ugryźć. A i jeszcze drugie pytania jakie dać ustawienia modemu by chodził na karcie Orange?