Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak prądu na wtryskiwaczach Chevrolet evanda

25 Cze 2010 17:55 1521 3
  • Poziom 11  
    Panowie mam problem taki jak w opisie.
    Brak jest prądu na wtryskach (ginie) jak samochód się nagrzeje, ale nie jest to reguła. Pompka sprawna ma 1 miesiąc, bezpieczniki i przekaźniki ok, paliwo jest na listwie i daje ciśnienie.
    Powiedzcie mi proszę, jak zmierzyć napięcie na wtryskach i na sterowniku?
    Auto ma instalacje gazową.
    Jak naleje się paliwa do kolektora ssącego i przekręci to pali i przejdzie na gaz, na którym normalnie pracuje.
  • Poziom 35  
    masz plusa na wtryskach po stacyjce?
    podłacz mała zarówke i zobacz co brakuje jak krecisz?
    co z iskra?
  • Poziom 11  
    kolego iska jest jak podłączyli żaróweczkę w kostkę wtrysków to nie świeciła podczas kręcenia rozrusznikiem, a na dodatek czas wtrysku pokazywało 15ms. Wkurzyłem się bo powiedzieli przez diagnostykę z kompa ze ok jest wszystko tylko jakiś błąd wtryskiwaczy jest.
    Jak dobrze wyczytałem to w kostce od wtrysków są dwa piny, z których jeden odpowiada za zasilanie a drugi za sygnał otwarcia, a minus przystawia się do silnika tak?? żeby znaleźć odpowiednie piny z w ECM trzeba patrzyć po kolorach tak?? Autko jest na dodatek na tyle bezczelnie ze w serwisie nie odpalało ani razu, a jak kupiłem miernik i przyjechałem do domu to paliła za każdym strzałem. Musze wiec doprowadzić to tego żeby znów nie paliła i wypatrzeć kabelki a następnie sprawdzić ich przewodzenie. Gdzie nie pojadę to wszyscy zganiają winę na gaz później na pompę a usterki nie potrafią usunąć, a zawartość portfela maleje ;/
  • Poziom 11  
    Pobawiłem się dziś miernikiem i okazało się, że kabelek od wtrysku który jest jeden taki sam przy każdym wtrysku, a później jest za ostatnim łączony w jeden i idzie do czegoś co jest chyba emulatorem wtrysku nie ma obwodu, po jedo wymieciu i połączeniu spinaczem biurowym obwód jest. Na dodatek emulator dość dziwnie wygląda od podstawy na przypalony. Moje pytanie jest takie jak sprawdzić czy to wina emulatora??