Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Dylemat w sprawie głośników( Mds, Clarion )

_Konrad_ 26 Jun 2010 22:22 1574 1
    _Konrad_
    Level 9  
    Witam
    Zastanawiam się nad doborem głośników. Będą one grały pod samym radiem więc szukam takich co mają małą moc w rms.
    Miałem już kupować Mds fc6, ale moje finanse się troszkę ograniczyły i szukałem czegoś tańszego.

Znalazłem takie głośniki:
    http://www.clarion.com/pl/pl/products/2010/audio/speaker/sre/SRE1721S/pl-pl-product-sc_1259411663965.html

Możecie mi coś o nich powiedzieć?? Wiadomo nie ma co porównywać ich do mds ale ja nie oczekuje wielkich cudów. Dodam że będą one grały w wygłuszonych drzwiach na dystansie z mdfu.

Moje wymagania co do car audio...to czyste brzmienie i jakiś bas... audiofilem nie jestem

czy duża różnica jest pomiędzy zestawami ze zwrotnicami a zwrotnicami w formie kondensatora?

Bo w sumie mogę mieć głośniki wysokotonowe praktycznie za darmo - oryginalne do mojego auta.
    Gdy przylutuję do nich kondensator i np. kupię same woofery? Będzie to działać ?
    Co mi możecie polecić?
    mirekgnd
    Level 18  
    Witam.
    Różnica przy zwrotnicy jest na korzyść tej prawdziwej. Kondensator jest tanim rozwiązaniem i dla tanich zestawów odseparowanych obowiązkowy.
    Radio nawet jak na nim napisali 4X50W to ma góra 4X20W.
    Więc tak należy dobrać głośnik aby nie był zbyt "mocny". Zbyt niska moc podana z radia nie pozwoli uzyskać dobrego i silnego basu. Ponieważ radio nie napędzi membrany to głośnik bedzie grał bardziej średniotonowo niż nisko.
    Pomyśl o innych modelach. np: Macrom seria M3, Signat ONYX, Lanzar VX.Te modele są idealne pod radio.
    Pozdrawiam