Witam i proszę o pomoc.
Nie mogę uruchomić Renault Kangoo 1.9 D rocznik 2000.
Rozrusznik nie kręci ,kontrolka imobilajzera nie gaśnie, migocze podświetlenie ikony ciśnienia oleju,sporadycznie migają ikony świec żarowych i awarii elek.
Słychać odgłosy pracy przekażnika symbol 047 i od strony pompy wtryskowej (lucas).
Wyjęcie przekaźnika przy aku. są u mnie 3 takie same czarny prostopadłościan jak na zdjęciu oznaczenie 047 7700414484 powoduje ,że tablica kontrolna zachowuje się prawie normalnie
Imobilajzer po przekręceniu w stacyjce ładnie gaśnie ,widać kontrolkę akumulatora brak jedynie podświetlenia kontrolki świec żarowych.W pozycji rozruch słychać odskakujący bendix –rozrusznik nie kręci. Zamiana przekaźnika na inne nic nie zmienia.
Przy wyłączonej stacyjce napięcie jest na czerwonym przewodzie.
W położeniu kluczyka –praca
Napięcie kontrolka świeci ciągle na przewodzie czerwonym i żółtym
Żarówka kontrolki pulsuje na przewodzie różowym i połączonych przewodach szarym i czarnym.
Brakuje mi pomysłu co dalej sprawdzać .
-Świece żarowe
- rozrusznik pod obciążeniem
Od czego są przewody z tego przekaźnika ,czerwony to zasilanie a pozostałe 3?

Nie mogę uruchomić Renault Kangoo 1.9 D rocznik 2000.
Rozrusznik nie kręci ,kontrolka imobilajzera nie gaśnie, migocze podświetlenie ikony ciśnienia oleju,sporadycznie migają ikony świec żarowych i awarii elek.
Słychać odgłosy pracy przekażnika symbol 047 i od strony pompy wtryskowej (lucas).

Wyjęcie przekaźnika przy aku. są u mnie 3 takie same czarny prostopadłościan jak na zdjęciu oznaczenie 047 7700414484 powoduje ,że tablica kontrolna zachowuje się prawie normalnie
Imobilajzer po przekręceniu w stacyjce ładnie gaśnie ,widać kontrolkę akumulatora brak jedynie podświetlenia kontrolki świec żarowych.W pozycji rozruch słychać odskakujący bendix –rozrusznik nie kręci. Zamiana przekaźnika na inne nic nie zmienia.
Przy wyłączonej stacyjce napięcie jest na czerwonym przewodzie.
W położeniu kluczyka –praca
Napięcie kontrolka świeci ciągle na przewodzie czerwonym i żółtym
Żarówka kontrolki pulsuje na przewodzie różowym i połączonych przewodach szarym i czarnym.
Brakuje mi pomysłu co dalej sprawdzać .
-Świece żarowe
- rozrusznik pod obciążeniem
Od czego są przewody z tego przekaźnika ,czerwony to zasilanie a pozostałe 3?