Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Błąd synchronizacji ZTE XDSL 852

sorgens kammer 29 Cze 2010 17:30 975 0
  • #1 29 Cze 2010 17:30
    sorgens kammer
    Poziom 1  

    Witam, posiadam internet w netii na liniach TP, modem - ZTE XDSL 852. Prędkość 2mega od około 1,5 miesiąca, poprzednio miałam 1mega.
    Problem jest taki iż od niedzieli mam nowy komputer, wczoraj podpiełam go pod internet i co chwilę mnie rozłącza, piszę "błąd synchronizacji", muszę wtedy ponownie rozłączyć i ponownie połączyć modem z komputerem i czekać na zbawienie ponownego połączenia, które zazwyczaj po paru minutach znowu jest utracone. Jedynie wczoraj wieczorem pochodził gdzieś około 1-1,5h bez problemu. Zazwyczaj połączenie pada gdy wchodzę na youtube i oglądam jakieś filmiki.
    Poprzednio modem był używany na laptopie i tam działa bez zarzutu, nie ma żadnego problemu, nie rozłącza. Zarówno jak i na PC tak i na laptopie mam Windowsa XP.
    Posiadam również modem sagem fast 800-840 ten co standardowo dorzucają w netii, chwilę nawet podziałało na tym modemie ale również padło po chwili.
    Nie wiem czego to może być przyczyna, czy to może być wina Netii??? Czy raczej komputera??? Aha, dodam że rok temu jak przechodziłam na Netię przy pierwszych próbach podłączenia obydwu modemów również był problem, czasem rozłączało tak jak teraz, ale nie aż tak często, później już działało wszystko sprawnie.
    Przed chwilą gdy czekałam aż się połączy z internetem wyskoczył mi dymek ze połączenie jest ale nie 2mega tylko 1, przy czym nawet to nie działo. I tak dwa razy.
    Jeśli jest to wina komputera to może ktoś będzie widział co mogło być tego przyczyną??? Błagam o odpowiedź.:cry:

    0 0