Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Postawiłem serwer do gry i nikt nie może na niego wejść !!

mati12445 29 Jun 2010 18:16 1419 4
  • #1
    mati12445
    Level 9  
    Witam !!

    Postawiłem serwer do gry Tibia !

    I mam problem bo nikt nie może na niego wejść .
    Tak jakby coś blokowało go.

    Wyłączam antywirusa, wyłączyłem też firewalla oraz zapore systemu windows czy potencjalne rzeczy które mogłyby blokować.

    Mam stałe zewnętrzne ip. 62.133.130.xx

    Modem: PTI-825 1 Port ADSL2/2+ Router/Modem

    Porty przekierowałem następująco:
    Postawiłem serwer do gry i nikt nie może na niego wejść !!

    192.168.1.x jest to adres ip routera

    Przed przekierowaniem portów nawet strona internetowa mi działała a teraz śmiga bez problemu i każdy może z niej korzystać a na serwer nikt wejść nie może.

    Proszę o szybką pomoc z góry dziękuję :) :)
  • #2
    piterus99
    Level 43  
    ten zamazany to ma być IP Twojego komputera, nie routera(przecież wie jakie ma IP...)
    Przekieruj też UDP na wszelki wypadek.

    BTW: To dobrze, że Tibia nie działa, ale to tylko moje prywatne zdanie o tej "grze"
  • #3
    mati12445
    Level 9  
    Niestety to nic nie dało .

    Strona działa jak wcześniej ale na serwer nikt dalej wbić nie może :/
  • #4
    piterus99
    Level 43  
    Odpal u siebie klienta i sprawdź, czy jesteś w stanie się do localhost podłączyć.
    Porty przekierowane poprawnie, więc to w serwerze należy szukać problemu
  • #5
    mati12445
    Level 9  
    Ja mogę wejść we wszystko bez żadnego problemu . Poprzez klienta wchodze na konto admina w grze i wszystko jest w jak najlepszym porządku . PhpMyAdmin w Xampie wraz z bazą danych tez działa jak trzeba.

    Może to jest zwiazane z firewallem . Moze ja go do konca nie wylaczylem bo robilem to tak na czuja pierwszy raz.
    Wiesz jak dokladnie wyaczyc firewalla w systemie windows xp professional sp3 ??

    A jesli w serwerze to co moglem zrobic nie tak ?
    Sprawdziłem główny config czy czegoś nie namieszałem i all jest k.

    Nie mam już pojęcia co robić a 1 oficjalnie startuje jest mi to potrzebne szybko.

    Z góry dzieki za pomoc :) :)

    @Edit
    Może blokowanie jest spowodowane jakimś programem ? Albo jakiś program ma dodatkowy firewall który trzeba wyłączyć.

    Antywirusa nie mam .