Witam. chcę przerobić wkrętarkę akumulatorową na zasilacz, bateria padła, więc pomyślałem że zrobię ją na zasilacz, tylko nie wiem jak. Wiem jedno, że nie można tak po prostu sobie podłączyć zasilacza.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereyahoo3 wrote:to wiem że działa na prostowniku , tylko ze ja chcę ją podłączyć pod ten zasilacz który służy do ładowania jej akumulatora. Gdy ją podłączyłem bezpośrednio to ledwo się kręciła. Jak się nie myle to to się rodzaj prądu nie zgadza dlatego pytam jak to zrobić?
Darrieus wrote:Zasilanie wkrętarki zasilaczem impulsowym może się skończyć klapą ze względu na zabezpieczenie zwarciowe, a taka wkrętarka podczas rozruchu to prawie zwarcie i zasilacz może reagować różnie.
slaff wrote:Darrieus wrote:Zasilanie wkrętarki zasilaczem impulsowym może się skończyć klapą ze względu na zabezpieczenie zwarciowe, a taka wkrętarka podczas rozruchu to prawie zwarcie i zasilacz może reagować różnie.
Zgadzam się, zasilacze impulsowe nie nadają się do zasilania urządzeń o dużym prądzie rozruchowym, a nikt nie będzie się bawił w powolne wciskanie włącznika.
Moja wkrętarka Bosch PSR VES-2 9,6V pobiera na starcie 55A na średnio naładowanym akumulatorze, zasilacz impulsowy w tym momencie się po prostu wyłączy.