Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ile jest warty mój simson s51 enduro. Sprzedaję go!

radi006 01 Jul 2010 19:45 4693 2
    radi006
    Level 9  
    Ile mój jest warty??
    - kolor czerwony (został na nowo pomalowany dekle bak i rama)
    - wymienione szczęki hamulcowe, blaszki i rozwierak w obu kałach
    - wymienione łożyska w kierownicy by nie było luzów
    - wymienione wszystkie cewki ( iskrownik na platyny 12V)
    - wymieniony wał na sportowy z wypełniaczami MZA
    - wymieniony cylinder na 60 ccm i głowica cylindra z firmy ALMOT i tłok i pierścienie
    - wymienione wszystkie łożyska w silniku i simeringi i tarcze sprzęgłowe
    - nowa czerwona owiewka
    - przerobiona stacyjka która jest z przodu kierownicy
    - zrobiona cała instalacja na 12V wszystko jest nowe czyli: akumulator, kierunki (białe klosze) elba, biały klosz tylnej lampy, przełączniki świateł i kierunków (wszystko zostało zrobione według schematu kable wyciągnięte z starego samochodu bo nowych kabli specjalnych do instalacji Simsona nie kupowałem bo stacyjka jest gdzie indziej i były by za krótkie nie które
    - nowe lusterka łezki
    - wymienione wszystkie linki
    - w owiewce przy kierownicy są dorobione kontrolki od kierunków światła postojowego i światła długiego
    -przyczepione 3 neony które: niebieski oświetla szybkę w owiewce, czerwony jest pod silnikiem i zielony świeci na silnik do nich są zrobione wyłączniki w owiewce
    - w obudowie z boku dekla od strony silnika są dorobione dwa wyłączniki akumulatora czyli + i - i wystawione dwie blaszki od akumulatora od + i - na ładowanie akumulatora zewnętrzne przez ładowarek
    - pod bakiem jest przymocowany wzmacniacz a za obudową nad kołem gdzie jest taka dziura trójkątna w Simsonie są dwa głośniki z 1 z lewej i drugi z prawej o średnicy 10 cm i mocy 60W Rms 1 głośnik
    - do kierownicy jest przykręcony uchwyt rowerowy do telefonu z którego odtwarzam muzykę
    - Przy kierownicy zamontowałem niemiecki licznik rowerowy który dokładnie mierzy prędkość

Dodaję stare zdjęcia na polskajazda Simsona jak go kupiłem za 1600zł 3 lata temu .teraz wygląda inaczej. Na ranie nie mam czym zrobić zdjęcia mojemu Simsonowi poproszę kolegę to może mi zrobi to dodam ale wycencie go na około ile on jest warty.
    http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Simson/S51_Enduro/96884
    slaff
    Level 15  
    Jest warty tyle ile ktoś jest gotów za niego dać, to zależy od szczęścia trafienia na kogoś co się średnio orientuje w cenach. Tak realnie to możesz wołać 1500-1600zł i sprzedać za 1300zł, ale tak jak mówię znajdzie się i ktoś gotów dać 2000zł ale to jedynie napaleniec z okolicy, raczej nikt z serwisów aukcyjnych.
    Sezon jeszcze trwa, szansa na sprzedaż jak nie przesadzisz z ceną spora.
    matrix321
    Level 10  
    Śmiało możesz wołać 2500zł więcej będzie ciężko pomimo tak licznych przeróbek