Witam,
Z góry przepraszam jeśli założyłem posta w nieodpowiednim miejscu :/
Mam ogromny problem, lanos strzela mi na gazie, przeżywałem już to nie raz i zawsze sobie radziłem przy pomocy własnej, mechanika lub gazownika.
Tym razem sam nie wiem co się dzieje :/
LAnosik przy gwałtownym wciśnięciu gazu, np. na skrzyżowaniu strzela i gaśnie :/
Wymiany których dokonałem w ostatnim czasie, po sugestiach własnych oraz wcześniej wymienionych fachowców:
- świece (były podlewane przez olej więc wymieniłem, poza tym strzały to 1 oznaka świec)
- wymieniłem uszczelkę pod pokrywą aby nie zalewało świec
- kable wymieniałem w lutym
- filtr powietrza
- nowy parownik (po sugestiach gazownika)
- "wyregulowana" instalacja gazowa
- wymieniony olej i filtr oleju
- cewkę wymieniałem w ubiegłym roku w lipcu, gazownik powiedział że to też może być przyczyna bo cewki w lankach padają, więc kupiłem nową.
... a LANOS jak strzelał tak robi to nadal
Na benzynie chodzi w miarę, jednak nie ma specjalnej rewelacji. Mam wrażenie że wchodzi na obroty, ale w ogóle nie idzie, niby jest tutaj te 100koni - lata - gaz(choć na benzynie lepiej nie lata) mam wrażenie że nie ma w sobie życia
Proszę o pomoc i sugestie
Z góry bardzo dziękuję
Z góry przepraszam jeśli założyłem posta w nieodpowiednim miejscu :/
Mam ogromny problem, lanos strzela mi na gazie, przeżywałem już to nie raz i zawsze sobie radziłem przy pomocy własnej, mechanika lub gazownika.
Tym razem sam nie wiem co się dzieje :/
LAnosik przy gwałtownym wciśnięciu gazu, np. na skrzyżowaniu strzela i gaśnie :/
Wymiany których dokonałem w ostatnim czasie, po sugestiach własnych oraz wcześniej wymienionych fachowców:
- świece (były podlewane przez olej więc wymieniłem, poza tym strzały to 1 oznaka świec)
- wymieniłem uszczelkę pod pokrywą aby nie zalewało świec
- kable wymieniałem w lutym
- filtr powietrza
- nowy parownik (po sugestiach gazownika)
- "wyregulowana" instalacja gazowa
- wymieniony olej i filtr oleju
- cewkę wymieniałem w ubiegłym roku w lipcu, gazownik powiedział że to też może być przyczyna bo cewki w lankach padają, więc kupiłem nową.
... a LANOS jak strzelał tak robi to nadal

Na benzynie chodzi w miarę, jednak nie ma specjalnej rewelacji. Mam wrażenie że wchodzi na obroty, ale w ogóle nie idzie, niby jest tutaj te 100koni - lata - gaz(choć na benzynie lepiej nie lata) mam wrażenie że nie ma w sobie życia

Proszę o pomoc i sugestie
Z góry bardzo dziękuję