Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Primera P11-144 1.8 Czujnik Polozenia Walu

Pietras111 02 Jul 2010 10:29 4996 3
  • #1
    Pietras111
    Level 1  
    Panowie pomocy posiadam moja primere od 4 lat i ostatnio przyszlo mi stawic czola nie malemu problemowi... A wiec auto pali ale wogole nie wkreca sie na obroty.. tzn chodzi rowno na wolnych ale jak tylko dodam gazu to klapa. Wchodzi tylko do 1500! a caly filtr powietrza az sie ugina do dolu. Komputer pokazal czujnik polozenia walu. Wymienilem na sprawna uzywke, dalej ten sam blad. Gorny czujnik tez wymienilem-rezultat wskazowka od obrotow przestala skakac ale to tyle. Przeplywomierz jest nowy(uzywany w dobrym stanie). Ciekawe jest ze po przylozeniu 3 palcy na sitko na przeplywomierzu samochod zachowuje sie nieco lepiej(3000-3500). Lambda ok, odlaczalem ale wciaz sie nie wchodzi na o broty. Wydaje sie jakby nie dostawal odpowiedniej dawki paliwa w stosunku do powietrza(domysl). Przepustnica wraz z czujnikami byla wymieniana w zeszlym roku... Ostatnio filtr paliwa... Dodam ze autko jest z 2000 roku i jest to anglik i ma juz ok 210 tys kilometrow(133tys mil). Czy mozliwe jest zeby zaplon sam sie przestawil? Czy czeka mnie wymiana lancucha? Prosze o porady...:cry:



    Dodano po 4 [minuty]:

    Aha dodam jeszcze ze swiece sa nowe i fajki tez oraz ze chodzi na 4 garach a lancucha nie slychac... Moze pompa paliwa albo cisnienie na wtryskach?? Z gory dziekuje za pomoc!!
  • #2
    szymdi
    Level 1  
    Rozciągnięty łańcuch rozrządu
  • #3
    manta
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Zmierz ciśnienie paliwa.
  • #4
    martelgor
    Level 1  
    moja tak cię zachowywała jak to była przepływka uszkodzona po wymianie nierówno pracował silnik szczególnie na wolnych obrotach i okazało się że jeszcze łańcuszek a dzisiaj ideał