Wczoraj z racji tego iz zabrakło mi benzyny w baku na szybko przerobiłem ja na gaz...
Wiele jest takich pytań na forum (czy, jak itp...) i zagranicznych wideo tez w sieci nie mało ale trzeba pokazać, ze i u nas można... bo można
Nie biore odpowiedzialnosci za powielanie moich "sposobow", zwlaszcza jesli ktos nie zdaje sobie sprawy o podstawowych prawach fizyki!
W sklad zestawu wchodza
-3kg butla z propanem (propan-butan tez sie nada tylko troche mniej wydajny - i butla ... zamarza - na lato super w sumie, nogi mozna chlodzic... nie bede pisal dlaczego tak sie dzieje bo to troche oczywiste jest... a jezeli nie jest, to TYM bardziej nie powielaj tego co ja zrobilem)
-Palnik z usunięta dysza (przy dyszy za mala ilość gazu leci)
-Kilka wężyków
-Chęci
Silnik to briggs & stratton (bardzo fajne silniki), 4-takt
Ogólnie to wszystko dziala "na wyczucie" bez zdejmowanie tej ... linki ktora "dodaje" mocy gdy jej brakuje - waz z gazem w gaznik i tu sie filozofia konczy, tylko ssania sie nie wlacza (ogranicza powietrze a wiec i gaz...) - generalnie moje wykonanie to jakies 15 minut z czego 10 to szukanie tego zielonego wezyka w garazu...
Jezeli bedzie zainteresowanie tematem to bardzo chetnie podejme sie wykonania kolejnych profesjonalnych kitow (brutalnych i takich z parownikiem) i przedstawienia ich tu - na gaz mialem juz kosiarki, skutery, agregaty pradotworcze (duza zaleta - propan nie "wietrzeje" jak benzyna z czasem), niedlugo zaczne prace nad domowa instalacja LP do Diesla (w sumie to zaczalem ale z powodu pracami nad hho nie mam czasu za bardzo)
I jeszcze jedno, kosiarka moze miec wiecej mocy ale lepiej nie przesadzac - lepiej niech bedzie tylko 100% bo jeszcze odlecimy jak helikopter...
Film
Cool? Ranking DIY