Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

pralka gorenje WA 65205, wyświetlacz dotykowy nie reaguje

wmdg111 04 Jul 2010 10:13 4879 5
    wmdg111
    Level 1  
    Co jakiś czas wyświetlacz dotykowy nie reaguje na dotyk palca. nie przyjmuje żadnych poleceń. po wyłączeniu całkowicie z prądu po około 24 godzinach reaguje ponownie. co to za objawy? czy to poważniejsza awaria tego sprzętu. proszę. o pomoc
    zbynek66
    Level 7  
    Witam
    Jest to problem styku taśmy (4 pasmowej) ze ścieżkami touch panela. Pomiędzy 1 i 3 powinno być przejście około 500 ohm, a między 2 i 4 około 300 ohm (przy odłączonym wyświetlaczu od elektroniki). Jeżeli nie ma to działać nie będzie. Można próbować podkleic klejem przewodzącym. Ja mam właśnie taki zamiar, ale jaki będzie skutek ?
    xenna23
    Level 2  
    I co udało się z tym klejem. Mam taki sam problem z wyświetlaczem do suszarki gorenje 65225. A swoją drogą to złodziejstwo - wyświetlacz kosztuje tyle co połowa suszarki. Nigdy więcej gorenje!
    xenna23
    Level 2  
    Mi się udało. Trop z czteropasmową taśma był dobry. Brak styku na jednej z taśm.
    Po przygrzaniu działa. Jak długo?
    Arek.gl
    Level 12  
    witam
    u mnie jest 300 miedzy 2-4, natomiast miedzy 1-3 nie ma nic, wyświetlacz oczywiście nie reaguje, moje pytanie czy jest możliwość usunięcia takiej usterki, jeżeli nie znajdę rozwiązania to części z tej gorenje będę wyprzedawał.
    kozii
    Level 12  
    Mi także się udało naprawić. Połączyłem lakierem przewodzącym ścieżki od styku na płytce do styku z wyświetlaczem.

Pozdrawiam