Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

CEny LPG w Waszych miastach

Ziol3k 01 Sep 2004 22:09 5696 35
    Ziol3k
    Level 15  
    Witam!
    Interesuja mnie ceny gazu w kraju!

Cena gazu w Przemyślu: 1.92zl - Statoil
    1.86zl - Orlen

Piszcie :D
    teodor76
    Level 17  
    od 1,50 do 1,73 rybnik
    05 .09.2004
    od 1,70 do 1,86
    Osa100

Level 22  
    1,55 do 1,78 zł
    Zabrze
    Bedę jeździł tankować do Rybnika :wink:
    Jazdaaaa
    Level 18  
    w radomiu od 1.68 do 1,80
    martinpl
    Level 27  
    Bialystok
    od 1.68 prywaciarz, mala stacja na obrzezach
    przez 1.79 srednia stacja
    do 1.85 BP w centrum
    piotrek5001
    Level 24  
    1.75PLN - 1.80PLN w Gdańsku na jednej z mniejszych stacji.
    Radeon 24
    Level 24  
    Poznań
    Schell 1.87 -jakość nieporównywalna 8O do prywaciarskich stacji na jednym zbiorniku 40l -440km

Prywaciarz 1.80 -jakość lipa!!!! -310km na tym samym zbiorniku!!!.

Tak wogóle to moim zdaniem chyba "sztucznie" podbijają ceny gazu.
    Pozdrowionka!
    KZ
    Level 20  
    Szczekociny (woj.śląskie) - 1,81
    Włoszczowa (woj.świętokrzyskie) - 1,70
    spektra
    Level 18  
    Warszawa - 1,74 PLN prywatna, 1,84 ORLEN
    leszekraczka
    Level 23  
    Inowrocław od 1,74 do 1,78 zależnie od sprzedawcy :)
    silvvester
    Level 25  
    swego czasu zastanawiałem się nad różnicą gazu w instalacji
    w budynkach np. blokach a gazem ze stacji np. benzynowej
    w czym się różnią ?
    teodor76
    Level 17  
    gaz w dudynkach lest gazem ziemnym i jest tańszy od lpg różnica polega natym że instalacja gazowa do zasilania gazem ziemnym jest bardzo kosztowna i niemożna jej montowac we wszystkich markach pojazdów tankowanie jest czasochłonne i trwa około 12godzin jest potrzebna specjalna pompa która wtłoczy gaz w postaci spręzonej do specjalnego zbiornika tak jak kompresor bo gaz ziemny niewystępuje w postaci ciekłej tak jak lpg, i oczewiście pojazd jest słabszy o około 30%
    KZ
    Level 20  
    Można wpompować gaz z butli do kuchni gazowej to proban-butan tylko dużo lepszej jakości niż ten z dystrybutora (uwaga nie dotyczy gazu z Shella). U nas się opłaca bo za jedną butle płacisz 30zł masz ok.21 litra i zasuwasz prawie jak na benzynie. :wink:
    piochuxl
    Level 20  
    KZ wrote:
    Można wpompować gaz z butli do kuchni gazowej to proban-butan tylko dużo lepszej jakości niż ten z dystrybutora (uwaga nie dotyczy gazu z Shella). U nas się opłaca bo za jedną butle płacisz 30zł masz ok.21 litra i zasuwasz prawie jak na benzynie. :wink:

A świstak siedzi i zawija to w te sreberka...........
    To ten sam gaz wręcz z tego samego dystrybutora
    Cena w Bydgoszczy od 1,75 do 1,89 nawet
    KZ
    Level 20  
    Może i owija ale taniej jest; a u nas lokalny dystrybutor ma jakiś trzeci zbiornik do napełniania butli ciekawe dlaczego nie pompuje z tych dwóch co do samochodów...... chyba boi się że kuchnie na jego gazie będą kopcić i garnki się osmolą a gazu braknie w butli wcześniej niż byśmy się tego spodziewali . Tak jest u mnie nie wiem jak u was.
    piochuxl
    Level 20  
    KZ wrote:
    Może i owija ale taniej jest; a u nas lokalny dystrybutor ma jakiś trzeci zbiornik do napełniania butli ciekawe dlaczego nie pompuje z tych dwóch co do samochodów...... chyba boi się że kuchnie na jego gazie będą kopcić i garnki się osmolą a gazu braknie w butli wcześniej niż byśmy się tego spodziewali . Tak jest u mnie nie wiem jak u was.

a spowodowane jest to tym że nie wolno ładować w tym samym miejscu gazu do butli musi mieć odpowiednie warunki to przepisy ppoż a taniej ?? chyba niekoniecznie ile kosztuje butla gazu do kuchenki?Jeśli jest taniej to może być to też wyjaśnienie bo jakoś muszą to rozliczać a gaz jest ten sam chyba że mają u was dodatkową butlę z mieszanką bogatą w butan używaną do wygrzewania dachów ona jest faktycznie duuużo lepsza ale i droższa i nie da się jej stosować w kuchence
    milioner
    Level 19  
    Witam

Ceny w Płocku - od 1,75 wzwyż...
    pumabit
    Level 14  
    1,80 Starogard Gdański 50 km od Gdańska