Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki wyświetlacz do nokii N95 8GB

Damcio_s 06 Jul 2010 11:03 3233 8
    Damcio_s
    Level 16  
    Witam jak wyżej, ojciec zaniósł telefon do komisu/serwis w celu wymiany wyświetlacza, ponieważ stary padł. Zapłacił 100 zł i otrzymam w zamian wyświetlacz który ma jakieś przebłyski i świeci na zielono, w ogóle jest do niczego. Chcę wymienić go sam ale nie chcę popełnić znowu błędu w kupnie nowego czy za 39 zł można mieć oryginalny wyświetlacz ( wątpię w to) proszę o wasze propozycje gdzie kupić i jaki.
    Michal.Krzykawski
    Level 14  
    Wcisnęli wam widocznie chiński tani wyświetlacz za 100 zł, proponuje iść i reklamować jakość wykonanej usługi do serwisu - jeżeli to nic nie da pozostaje tylko wymienić. Niby HQ jeszcze działają na N95 8GB bo na N96 już są mega problemy ale jak widać na Twoim przykładzie nie zawsze zamiennik działa poprawnie. Oryginalny LCD ciężko dostać na allegro bo wszyscy piszą, że mają oryginalne serwisowe...Możesz poszukać w sklepach gsm/hurtowniach które mają doświadczenie i są sprawdzone pod kątem jakości towaru
    dr.master
    Level 39  
    Damcio_s wrote:
    Witam jak wyżej, ojciec zaniósł telefon do komisu/serwis w celu wymiany wyświetlacza, ponieważ stary padł. Zapłacił 100 zł i otrzymam w zamian wyświetlacz który ma jakieś przebłyski i świeci na zielono, w ogóle jest do niczego. Chcę wymienić go sam ale nie chcę popełnić znowu błędu w kupnie nowego czy za 39 zł można mieć oryginalny wyświetlacz ( wątpię w to) proszę o wasze propozycje gdzie kupić i jaki.

Niech zaniesie go do tego serwisu i powie że jakość jest bardzo słaba i że żąda wymiany na inny w końcu zapłacił 100zł.
    Można próbować na Alledrogo, pod warunkiem przeczytania dokładnie opisu aukcji a nie kupować oryginał za 39,99zł

Pozdrawiam
    Damcio_s
    Level 16  
    A co myślicie o tym żeby kupić taki telefon z uszkodzonym oprogramowaniem itd(ze sprawnym wyświetlaczem) widziałem 2 takie na aledrogo.
    dr.master
    Level 39  
    Damcio_s wrote:
    A co myślicie o tym żeby kupić taki telefon z uszkodzonym oprogramowaniem itd(ze sprawnym wyświetlaczem) widziałem 2 takie na aledrogo.

Wszystkim telefonom z Alledrogo trzeba tylko wgrać soft :D
    Michal.Krzykawski
    Level 14  
    dr.master wrote:
    Damcio_s wrote:

Wszystkim telefonom z Alledrogo trzeba tylko wgrać soft :D

Dla jasności :D
    Na allegro niestety możesz się bardzo przykro rozczarować kupując uszkodzony telefon.
    Sprzedający opisze ze problem tkwi w oprogramowaniu, wciśnie Ci złom z którego wszystkie możliwe 'organy' pobrano a gdy będziesz chciał zwrócić telefon powie, że w regulaminie allegro jest podane, sprzęt uszkodzony jest o stanie nieznanym i odmówi reklamacji/zwrotu. Szukaj oryginalnego LCD albo idź do tego serwisu co zdarł z Twojego taty a później odradzaj ich wszystkim znajomym ;p
    Damcio_s
    Level 16  
    Quote:
    Tu masz link do org. lcd Smile
    http://magboss.pl/article.php?id=4656
    trochę dużo, jak ten telefon ma być używany tylko do końca lipca/początek sierpnia :) A co do reklamacji to musi iść tata podejrzewam ze nie będzie mu się chciało ;/
    Ronin64
    Level 35  
    Co do wyświetlaczy HQ to sam miałem z takim do czynienia. Mleczny obraz, nierówne podświetlenie, kiepskie kolory i ograniczony kąt widzenia. Cud, że w ogóle jakoś działał. Zostaje szukać tylko oryginału.