Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Astra F parowanie szyby przedniej

Bimberownik 06 Jul 2010 16:14 3461 4
    Bimberownik
    Level 10  
    Witam,

Ponownie mam maly problem z moja astra 1.4 16v 98' mianowicie strasznie mocno paruje mi przednia szyba, przy wiekszym deszczu widac nawet jak krople wody osadzaja sie na szybie mimo wlaczenia w kazdej kombinacji nawiewu stan szyby sie nie zmienia. wyczyszczona jest pieknie , filt przeciwpylkowy nowy.
    Z tego co zauwazylem to filtr w czasie deszczu jest zalewany woda, macie jakies sztuczki zeby zabezpieczyc filtr przed zalewaniem?
    memek
    Level 17  
    Skoro masz zalewany filtr to pewnie źle włożyłeś tą plastikową osłonę pod przednią szybą. Ona musi wejść pod ten plastik od wycieraczek i wtedy woda ścieka na boki. Zobacz jak jest u ciebie.
    alonsotcz
    Level 12  
    A masz podłączony przewód podciśnienia do zaworu zamkniętego obiegu wchodzi on w obudowę filtra ? sprawdź też czy okolica filtra jest czysta i nie zapchana chodzi mi o tą gumową cześć która powinna odpływać woda
    Bimberownik
    Level 10  
    przwpdu nie sprawdzalem ale z rana napewno sprawdze. Plastik jest dobrze wsadzony i jest tam czysto. Jedyna usterka jaka znalazlem jest to odklejenie sie uszczelki ktora laczy szybe z tym plastikiem przy wycieraczkach.. bylem u fachowcow ale powiedzieli mi ze sie tego nie da zrobic bo plastik sie odksztalcil od slonca/temperatury.. nie wiem co z tym teraz zrobic
    alonsotcz
    Level 12  
    to spróbuj kupić klej do szyb taki czarny podobny do sylikonu i tym możesz nałożyć taką niby uszczelkę i zamontować