Witam.
Być może nie sprecyzowałem zbytnio tematu ale juz wyjaśniam dlaczego go tu postanowiłem napisać.
W swoim autku ma wsadzony owy zestaw jak w temacie.
Wzmacniacz jest 4 kanałowy (4x 60 RMS lub 2x 120 RMS) z czego korzystam tylko z 2 zmostkowanych w jeden który napędza JBL-ka.
Wzmacniacz ustawiłem na samym początku na 1/2 teraz zmieniłem na 3/4 (dogrzany głośnik niby
)
Włączyłem w nim również funkcje dla subwoofera i częstotliwośc ustawiłem na 80Hz a jest jeszcze możliwośc na 150Hz.
Wszystko ładnie gra z tym ze skrzynia zamiast dawać masaż
daje efekt ogłuszania ( masaż jest o wiele mniejszy niż ogłuszanie)
Fakt że wzmacniacz podaje za mało mocy i jest za słaby , że jest to cinquecento.
Skrzynia ustawiona głośnikiem to klapy.
Typ skrzni MDF zamknieta z profesjonalnej hurtowni car audio
Kable zasilajace konkretne.
Dodatkowy pomocny temat :
http://www.audiophile.pl/Forum_Car_audio-viewtopic-t-2722.htm
Na zdjęciach strara skrzynia.
Pytanie jakie brzmi to :
Co zmienić aby ogłuszenie zminimalizować a zamienić to w masaż?
Zapewne zmienić wzmacniacz o większej mocy i z możliwośćią zejścia poniżej 80 Hz?
Przy skrzyni basowej podbicie basów w radiu powinno być włączone czy tez nie?
Pomożecie?

Być może nie sprecyzowałem zbytnio tematu ale juz wyjaśniam dlaczego go tu postanowiłem napisać.
W swoim autku ma wsadzony owy zestaw jak w temacie.
Wzmacniacz jest 4 kanałowy (4x 60 RMS lub 2x 120 RMS) z czego korzystam tylko z 2 zmostkowanych w jeden który napędza JBL-ka.
Wzmacniacz ustawiłem na samym początku na 1/2 teraz zmieniłem na 3/4 (dogrzany głośnik niby

Włączyłem w nim również funkcje dla subwoofera i częstotliwośc ustawiłem na 80Hz a jest jeszcze możliwośc na 150Hz.
Wszystko ładnie gra z tym ze skrzynia zamiast dawać masaż

Fakt że wzmacniacz podaje za mało mocy i jest za słaby , że jest to cinquecento.
Skrzynia ustawiona głośnikiem to klapy.
Typ skrzni MDF zamknieta z profesjonalnej hurtowni car audio

Kable zasilajace konkretne.
Dodatkowy pomocny temat :
http://www.audiophile.pl/Forum_Car_audio-viewtopic-t-2722.htm
Na zdjęciach strara skrzynia.
Pytanie jakie brzmi to :
Co zmienić aby ogłuszenie zminimalizować a zamienić to w masaż?
Zapewne zmienić wzmacniacz o większej mocy i z możliwośćią zejścia poniżej 80 Hz?
Przy skrzyni basowej podbicie basów w radiu powinno być włączone czy tez nie?
Pomożecie?