Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Serwerowe OpowieściSerwerowe Opowieści
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

KartaGraficzna(XFX)Geforce 8800GTS pionowe kropki

07 Lip 2010 15:07 3236 4
  • Poziom 2  
    Witam to mój pierwszy post wiec proszę o wyrozumiałość ;P

    Przejdę od razu do sprawy...

    Po włączeniu komputera w Biosie i na ekranie logowania Windowsa pojawiają się
    pionowe kropki od góry do dołu ekranu tworzące jak by paski, następni przy NIE zainstalowanych sterownikach od owej karty graficznej normalnie przechodzi do
    pulpitu użytkownika i nie widać tam żadnych zmian na ekranie (można przeglądać zawartość dysku), następnie po zainstalowani już sterowników i oczywistym resecie PC > logu Windowsa następuje czarny ekran z owymi kropeczkami i na tym się kończy dalsza współpraca ;(
    Temperatura karty jest stabilna (nie parzy) ;P
    Wentylator normalnie pracuje...
    Zasilanie dodatkowe jest podłączone...
    Testowana na kilku jednostkach z tym samym efektem...
    Karta graficzna po rękojmia...

    Moje pytanie jest chyba oczywiste ,
    Co może być przyczyna?,
    Czy da rade to naprawić?,
    Jak to naprawić?,
    I ile by to kosztowało?.
    Wymiana na nową nie wchodzi w grę bo to chyba ostateczny krok.

    Bardzo proszę o pomoc !!!
  • Serwerowe OpowieściSerwerowe Opowieści
  • Poziom 23  
    Witam sprawdź czy karta jest dobrze wsadzona w slot PCI-e, możesz go delikatnie przeczyścić jakimś pędzelkiem jeśli jest zakurzony, ale podejrzewam i tak że będzie coś z kartą.
    Jeszcze jedno jaki kolega ma zasilacz ?
  • Serwerowe OpowieściSerwerowe Opowieści
  • Poziom 2  
    Jeśli chodzi o zasilacz to chieftec 500w ale byłą testowana jak już pisałem na różnych jednostkach PC z różnymi zasilaczami najczęściej 500w+
  • Poziom 2  
    Dzięki za pomoc pobiegałem trochę po necie i znalazłem na forum tekst z tym żeby włożyć Kartę do piekarnika , tam stwierdzili że to głupi pomysł a ja stwierdziłem ze nie mam nic do stracenia i ustawiłem piekarnik na około 180 stopni poczekałem aż się rozgrzeje i włożyłem samą płytkę scaloną na 5 minut w 180 stopniach ówcześnie podkładając pod nią aluminiową folię po czym wyjąłem i poczekałem aż się schłodzi. Po złożeniu i podłączeniu działa bez zarzutów O.O jestem w szoku nie wiem jak długo podziała ale efekt pozytywny wgrałem sterowniki i gram sobie na full detalach ^^ . Uprzedzam osoby o podobnym problemie że nie daje gwarancji na skuteczność tej metody w ich przypadku , wiem tylko tyle ze mi się udało . Pozdrawiam !!!

    Dodam jeszcze że pokusiłem się na taki próbę bo podejrzewałem że nie styka na układzie BGA widać chyba miałem rację...

    Poniższe fotki są teraz z neta by przybliżyć nie świadomym

    Dodano po 3 [minuty]:

    to na co liczyłem ze się stanie czyli układ się pod lutuję ....