Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Założenie klimy do Calibry

rafcio_cc700 09 Jul 2010 21:08 2631 9
    rafcio_cc700
    Level 11  
    witam, mam prośbę... zbieram wszelkie informacje, schematy, zdjęcia, linki dotyczące klimatyzacji w samochodzie opel calibra 2.0 8v. planuje przełożyć taką kompletną instalke. podstawowe pytanie czy musze wymieniać łape od silnika żeby założyć sprężarke? (silnik ma szeroki pasek) o ile dobrze kojarze, to kompresor jest seryjnie pod wspomaganiem.... prosze o linki i wszelkie info.
    Elektroniczek
    Level 22  
    Nie kojaże teraz dokładnie ale kompresor jest z łapą którą się do silnika montuje a łapa silnika do podłużnicy pozostaje bez zmian.
    rafcio_cc700
    Level 11  
    czyli spreżarke musze wziąć z jeszcze inną, osobną łapą.... byłbym wdzięczny za zdjęcie:)
    Elektroniczek
    Level 22  
    Wpisz sobie na allegro łapa sprężarki opel
    lub łapa sprężarki klimatyzacji opel
    Zobaczysz fotki.
    romoo
    User under supervision
    Kolego kup klime w całości bo cześciowo dużo drożej wyjdzie.
    Łapa ze sprężarką, koło silnika, pasek,alternator, przewody, osuszacz, 2 chłodnice , elektryka, Plastyki pod deskę.
    Masa roboty i pełny bagażnik części.
    Elektroniczek
    Level 22  
    Cały wymiennik pod deske inny jest. Komplety chodzą na allegro po ok 1000zł
    romoo
    User under supervision
    Komplet do każdego samochodu z ubiegłego wieku oscyluje ok 600-1000zł. Zakładałem niejednokrotnie.
    rafcio_cc700
    Level 11  
    w 3 miejscach chca 800zł wiec ok. (+ nabicie oczywiście) masa roboty wiem o tym.. tydzień dłubania. tylko dlaczego kolega romoo pisze, że alternator potrzebuje? dzięki, sprawdze i porównam te łapy:)
    rafcio_cc700
    Level 11  
    ok i wszystko jasne:) czyli na tym alternatorze co mam teraz moze paść aku, bo nie bedzie w stanie doładować.... a klima no... bedzie chodziła non stop w te upały co są teraz....