Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Lenovo G530 - nie chodzi klawisz Fn

slayer6136 10 Jul 2010 23:21 5392 3
    slayer6136
    Level 13  
    Tak jak w temacie, nie chodzi klawisz fn. Po nacisnieciu Fn + klawisz z funkcja ktora FN wywolywal nic sie nie dzieje, albo dziala tak jakby klawisz nie byl wcisniety.

Reinstalowalem steroniki od chipsetu, reinstalowalem energy managment ktory odpowiada za OSD od poglaszania, rozjasniania i funkcje wywolane Fn, ale nic to nie dalo.

Jak to naprawic?
    User removed account
    User removed account  
    slayer6136
    Level 13  
    Preinstalowana Vista. Cala sprawa jest w tym, ze ten klawisz chodzil. Dopiero od jakiegos czasu mu sie odwidzialo i niczym go nie moge ruszyc.
    matthaeus
    Level 1  
    Witam.
    Mam podobny problem w moim Samsungu R580. Jeszcze niedawno po naciśnięciu klawisza Fn i F2-F12 albo strzałek wyświetlał się odpowiedni obrazek (np. głośnik przy Fn+F6, touchpad przy Fn+F10) i można było np. przyciemnić/rozjaśnić ekran (strzałki góra-dół), wyłączyć podświetlenie (F5), sprawdzić stan baterii (F2). Teraz działają tylko kombinacje: Fn+Esc (uśpienie), Fn+F6 (wyłączenie głosu), Fn+F7 (pomoc), Fn+F10 (wyłączenie touchpada) i Fn+strzałki w prawo/lewo (zmienianie głośności). Ale nic się przy tym nie pokazuje. Nie działa też reszta kombinacji.
    Zainstalowałem na nowo sterowniki klawiatury i karty graficznej, ale to nic nie dało. Próbowałem zmieniać ustawienia w BIOSie, ale tam raczej niewiele da się zrobić.
    Czy ktoś ma/miał podobny problem i wie jak go rozwiązać?

P.S. Windows 7 Home Premium - zapomniałem dodać