Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Windows XP błędy podczas instalacji

13 Jul 2010 09:19 1469 9
  • Level 9  
    Witam mam problem z instalacja Windowsa XP oryginalnego. Wszystko dobrze do czasu kopiowania plików. Dojdzie do pliku luna.mst wyskakuje że jest problem kopiowania ale jak ponowię próbę to go skopiuje po nim są przeważnie 2 albo wcale. Potem przechodzi do kończenia instalacji gdy tamten plik co pisałem wcześniej ponowię to podczas instalacji sprzętu wyskakuje komunikat że System Windows nie może załadować instalatora CDROM. Skontaktuj się z dostawcą sprzętu, w celu uzyskania pomocy.Ale gdy pominę tamten plik to instalacja się ukończy ale jak zrobię użytkownika i chcę się na niego dostać to wyskakuje hasło którego nie zakładałem a jak wpisze byle co to każe mi się skontaktować z adminem. Próbowałem już nawet trybu awaryjnego ale też nie pomaga bo jest i hasło na administratorze i też każe mi się skontaktować z adminem. Co mam zrobić w tej sytuacji??




    Proszę o pomoc!!!
  • Level 22  
    sprawdź czy płytka nie jest zarysowana.
  • Level 9  
    Troszeczkę 2 ryski takie bardzo delikatne xD
  • Level 32  
    Ewidentnie jest problem z napędem lub płytą. Podmienić napęd lub instalować z innej kopi systemu.
  • Level 15  
    Ściągnij z neta odpowiednią wersję (profesjonal/home) zainstaluj i wpisz swój klucz.
  • Level 9  
    Spoko a z napędem to co może być??
  • Level 32  
    Z napędem ? problemy odczytu. Jest wiele powódów, ale dopóki nie wykonasz spraw typu:
    Quote:
    Podmienić napęd lub instalować z innej kopi systemu.

    nie będzie wiadomo w czym przyczyna jest na 100%.
  • Level 10  
    Witam,

    Mi się wydaje, że w "zadaniach dodatkowych" jest opcja sprawdzenia nośnika. Można sprawdzić, czy sama płyta nie jest uszkodzona.
  • Level 9  
    THX za pomoc

    Dodano po 12 [minuty]:

    A jak mogę sprawdzić czy napęd jest zły jak dysk jest sformatowany xD
  • Level 32  
    WV wrote:
    Witam.
    Robisz tak:
    Podłączasz sam dysk do drugiego portu na płycie by sprawdzić czy to wina portów jak nie będzie dobrze instalowało to sprawdzasz dalej.
    Następnie zmieniasz dysk na tym drugim porcie na slave i próbujesz instalować.
    Następnie jak nie ruszy to zmieniasz paski i podkładasz dysk twardy lub próbujesz instalowaćz innego napędu.
    Jeśli zawiedzie to próbujesz tosamo na innej płycie głównej.
    Najczęściej udawało się instalować na nowym dysku lub na drugim porcie płyty głównej.
    CD romy siadają ale wiedział już byś o tym wcześniej.
    Pozdrawiam.

    :shocked!: