Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Alarm samochodowy Fiat Punto I

mat_rosner 13 Jul 2010 12:45 2048 2
    mat_rosner
    Level 15  
    Witam wszystkich!
    Jestem właścicielem Punta I, które kupiłem jakiś rok temu. Samochód ten posiada alarm samochodowy, którego niestety nie mogę włączyć...Przy zakupie poprzedni właściciel powiedział, że chyba pilot jest padnięty po prostu ale wymieniłem baterie, dioda świeci przy wciśnięciu jednego z 2 przycisków ale alarm nie reaguje. Sam alarm też dziwnie działa bo jeśli wyciągnę bezpiecznik od instalacji alarmu to włącza się zabezpieczenie anty sabotażowe ale tylko chwilkę "wyje" a później przypomina raczej duszącego się kota:D czekam na rady, co może być zepsute w alarmie i mam również pytanie jak dokładnie nadaje pilot i odbiera odbiornik alarmu?
    Ireneo
    Level 42  
    Brak podstaw widzę.To nie duszący się kot tylko syrenka z własnym zasilaniem.Odnośnie sposobu nadawania to wyszukiwarka się kłania.Z niej też odnajdziesz że potrzebne foto pilota aby określić nazwę gdyż wtedy dowiemy się procedury programowania pilota do alarmu a wertując forum dowiesz się że potrafią "uciec"z pamięci.W innym przypadku podejrzewam że trzeba będzie wymienić całość ,a ponieważ punto 1 to wystarczy sterownik.
    mat_rosner
    Level 15  
    To podeślij jakieś linki albo materiały bo nie mogę znaleźć nic konkretnego, zdjęcia za chwilkę wrzucę