Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Renault Laguna 2.0 8V 97 r z instalacją gazową

emyot2 14 Jul 2010 14:11 1500 5
    emyot2
    Level 10  
    Witam
    Posiadam Lagunę jak w temacie.

Dzisiaj po raz pierwszy zdarzyła mi się sytuacja, którą opisze poniżej.

Odpaliłem auto, po całonocnym postoju bez problemu, przejechałem około 20 km po czym zatrzymałem się na chwilę i zgasiłem silnik. Po ok 5 minutach chciałem go odpalić ponownie, ale auto łapało tylko bardzo niskie obroty na chwilę, po czym gasło. Nadmienię, ze przy odpalaniu czuć było wyraźny zapach benzyny.

Bardzo proszę o pomoc, jak zapobiec tego typu zdarzeniom i co może być tego przyczyną??
    kumalo
    Level 11  
    Witam jaką temperaturze silnika miałeś kolego może płyn hłodzący uciekł i reduktor był zimny i gaz nie odparował i pomieszał się z paliwem. sprawdź stan płynu. Pozdrawiam
    emyot2
    Level 10  
    Dzięki to może być to bo faktycznie sprawdzam teraz i płyn chłodniczy jest delikatnie poniżej minimum. Zobaczę czy pomoże :) A mogą być ewentualnie inne przyczyny?? Silnik był rozgrzany, ale nie przegrzany na pewno, tak 3,4 skali około.
    kumalo
    Level 11  
    jeśli w zbiorniczku był płyn to nic sie niemogło stać może byc jednostkowa sprawa zakładam że wszysko teraz działa dla sprawdzenia zapalić silnik do momęntu włączenia wentylatora gasimy i zapalamy ponownie przyczym pilnujemy wskaźnika temperatury i nieodkręcamy korka płynu na ciepłym
    .
    emyot2
    Level 10  
    ehh a ja rano na chwilę odkręciłem korek na jeszcze ciepłym silniku, kilka minut po zgaśnięciu auta... Czy mogło się coś przez to stać??
    KAROL1138
    Level 16  
    Jeśli nie zostałeś oparzony gorącym płynem to nic się nie stało