Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaka antena do Alana 48+? Długość max 1 m.

TOM519-10 14 Jul 2010 21:37 2471 6
    TOM519-10
    Level 9  
    Mam problem z wyborem anteny do tego radyjka... wiadomo chciałbym coś co będzie dobrze działać i niedużo kosztować - do ok 150zł. wiem że dobra jest sirio 145 ml ale ma prawie 1,5m to jak dla mnie troche za długa. chciałbym coś równie dobrego ale krótszego - 1m max lub przynajmniej cos co da sie pochylić bo głupio z takim długim drutem na dachu jeździć;)
    adam2002
    Level 14  
    No cóż... Skoro głupio z takim batem na dachu jeździć to polecam telefon komórkowy najlepiej w sieci "minus GSM" :-)anteny nie trzeba i nie trzeszczy:-) i zasięg większy i nie trzeba go co chwile stroić i sprawdzać:-)

....coś za coś...

pozdrawiam.

Nabijanie punktów czy Słońca za dużo. ???
    Regulamin pkt. 12 .
    Oczywiście czytałeś to co WAŻNE. https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1277702.html
    [SP5ANJ]
    TOM519-10
    Level 9  
    to kolega zabłysnął... gratuluje...
    TOM519-10
    Level 9  
    wolałbym na magnes,zawsze to łatwiej schować jak potrzeba... a do montażu są lepsze czy jak to jest?
    Bushman10980
    Level 22  
    Tak właśnie - anteny na stałe mają lepszą charakterystykę promieniowania, lepiej też "słuchają". Temat wałkowany setki razy na forum - poszukaj i poczytaj. Jak nie chcę Ci się szukać to kup taką jak wcześniej napisałem.
    SP8JZ
    Level 33  
    W samochodach ciężarowych jak np. DAF XF są montowane fabrycznie anteny CB helikalne o długości ok. 1m i mają bardzo dobrą opinię. Alan ML-145 na magnesie bardzo ładnie chodzi