Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Axton Impact C500x4 problem z mocą

akira7 15 Jul 2010 02:16 1268 4
    akira7
    Level 9  
    Przeszukałem różne fora i nie mogę znaleźć odpowiedzi...
    Mam wzmacniacz jak w tytule który napędza przód i suba.
    Odseparowany przód huczy aż miło zagłuszjąc momentami suba ktory szybko ma zniekształcenia... W skrzyni siedzi Audio System MX Plus 12 (nufka sztuka). Gain'em potrafię operować więc zestrojone jest dobrze. Dziwi mnie tylko że nie mogę wycisnąć więcej z tego suba:(Pod innym piecem (peiying 1k76d)napier...aż miło
    Czy te Axtony faktycznie tak mają czy tylko mój jest wadliwy?Próbowałem już innych głośników i jest to samo:(W domu mam 120 watowego suba który robi wicej łomotu niz ten w aucie.
    Tu możecie zobaczyć jak to chodzi: http://www.youtube.com/watch?v=9nb6BvxtZbU
    qstosz
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Wzmacniacz jest miernej jakości no i jest za słaby.

Nie porównuj głośnika z domu do tego w aucie.
    sanders156
    Level 35  
    Axton ma w okolicach 160Wat RMS w mostku wiec za duzo oczekujesz od nie dowatowanego suba
    akira7
    Level 9  
    Zastanawiam sie nad dolozeniem drugiego pieca do samego suba.To musi byc cos nie duzego bo mam problem z miejscem w aucie.Jednoczesnie chce zmiescic sie w kwocie 200zl.Myslalem nad MacAudio Z2100.
    sanders156
    Level 35  
    Musisz zrozumiec ze jezeli wybierasz wzmaka do glosnika to nie wazne sa wyglad czy wrazenie artystyczne tylko jego parametry , skoro sub ma 300wat to dobrze by bylo miec zapas mocy poniewaz w tej cenie nie mozna liczyc na pomoc innych parametrow wzmaka a ty masz teraz wmaka ktory podobno ma 200wat a mierzone jakies 160wat RMS i chcesz go zmieniac na wzmaka ktory tez na papierku 200wat ale tak naprawde pewnie nie wiecej niz axton ktory mimo ze nie gra w moim guscie to jednak jakosciowo jest lepszy od tego MAC AUDIO , pomysl czy nie lepiej bylo by sprzedac axtona i dolorzyc te 200zl i za jakies 400-450 kupic jednego ale lepszego/mocniejszego w tym przypadku wzmaka ??