Cenię sobie dobrą literaturę, a tej na rynku niby tak dużo, a jednak są spore luki.
Bardzo cenię sobie np. książki Pana Piotra Góreckiego, napisane w niebywale czytelny sposób. Żałuję natomiast zakupu "Helionowych" "Czarnej księgi" czy "Księgi Eksperta". Kupiłem je licząc na to, że znajdę jakieś dobre materiały opisujące oprogramowanie portu RS232C komputera. Niestety znalazłem przysłowiowe jedno wielkie "G", a książki do tanich nie należą
I nagle znalazłem tytuł, który polecam wszystkim adeptom podłączania swpich mikrokontrolerów do komputera
Za sprawą wydawnictwa BTC , ukazał się wreszcie tytuł Link stanowiący kompendium wiedzy dotyczącej oprogramowania portu szeregowego komputera
Krok po kroku a wszystko poparte licznymi przykładami. Wybrane i użyte środowisko programistyczne to Visual Basic 2008 Express, który za darmo można pobrać ze strony Microsoftu! Zapewne ktoś może oczekiwał by przykładów np. w Delphi, dlatego dodam, że jak się okazuje VB 2008 Express jest narzędziem w pełni darmowym, legalnym a do tego KOMERCYJNYM! Wrzuciłem ten temat, bo uważam, że wreszcie ktoś tak dobrze i prosto opisał oprogramowanie portu RS232 komputera! Pozdrawiam.
Bardzo cenię sobie np. książki Pana Piotra Góreckiego, napisane w niebywale czytelny sposób. Żałuję natomiast zakupu "Helionowych" "Czarnej księgi" czy "Księgi Eksperta". Kupiłem je licząc na to, że znajdę jakieś dobre materiały opisujące oprogramowanie portu RS232C komputera. Niestety znalazłem przysłowiowe jedno wielkie "G", a książki do tanich nie należą

I nagle znalazłem tytuł, który polecam wszystkim adeptom podłączania swpich mikrokontrolerów do komputera