Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Relpol
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Wieża Panasonic SA-AK27 nie ma dźwięku(cisza w głośnikach)

djbolek 15 Lip 2010 19:00 2652 6
  • #1 15 Lip 2010 19:00
    djbolek
    Poziom 11  

    Witam mam problem z Panasonic SA-AK27 i jest cisza. Wcześniej był padnięty tranzystor od przekaźnika który załącza napięcie na końcówkę, po wymianie tranzystora przekaźnik załącza ale nic nie słychać w głośnikach jedynie jak pokręci się na max to troszeczkę coś słychać(ledwo co). Sprawdzałem napięcia wszystko jest prawidłowo. Co to możne być? Końcówka mocy? odp

    0 6
  • Relpol
  • Relpol
  • #3 15 Lip 2010 19:14
    djbolek
    Poziom 11  

    W którym to będzie miejscu? bo nie posiadam schematu.

    0
  • #5 15 Lip 2010 19:38
    djbolek
    Poziom 11  

    Pi razy oko co to moze byc?

    Dodano po 3 [minuty]:

    Mam za mało punktów do pobrania ...

    0
  • Pomocny post
    #6 15 Lip 2010 19:43
    Byneq
    Poziom 27  

    Już masz wystarczająco :)
    Edit

    Oj, zjadłem zero już poprawiam.

    0
  • #7 15 Lip 2010 23:44
    djbolek
    Poziom 11  

    Dzięki. :D

    Dodano po 16 [minuty]:

    Mi się zdaje ze możne być to związane z gniazdem słuchawkowym bo jakoś jest rozwalone trochę z tego co patrze na schemat to jest sterowanie jakieś od słuchawek i dlatego możne być wyciszone.

    Dodano po 3 [godziny] 40 [minuty]:

    Wszystko już działa wina jakoś leżała przy wyciszaniu od strony Hp_SW przeciełem ścieżkę gdzie podawało na bazę tranzystora Q519 jakieś napięcie i tranzystor puścił końcówkę. Teraz nie ma wyciszania ale najważniejsze ze słychać i to mocno, niezłe końcówka daje power. Dzięki za schematy pomogły. Pozdro

    1