Witam, mam mercedesa vito rok 1999, 110D jeszcze na zwykłej pompie wtryskowej. miałem wymieniane turbo, ponieważ w starej łożyska poszły i puszczała olej i już w tamtej chwili były objawy tego, że raz się turbo załączało a raz nie, lecz zostało wymienione na nowe (regenerowane), wymieniony został olej, filtr powietrza, turbo zostało zalane olejem jak to przy montowaniu turba, wszystkie filtry itp. i przez jakiś miesiąc było wszystko w porządku. Lecz po miesiącu znowu zaczęło się to dziać, że turbo raz się włącza a raz nie... a teraz to praktycznie się w ogóle nie załącza. Mechanicy mówią, że to wina zawórków podciśnienia (fakt, że zaworek raz się otwiera a potem już wcale). W turbinie tej regenerowanej zauważyłem znów lekki luz na wałku, lecz jak się załącza to działa fakt, że troszkę hałasuje ale działa, i ja własnie szukam powodu dlaczego się turbo nie załącza, bo turbem się nie przejmuje bo jest na gwarancji. Proszę o pomoc dlaczego się nie załącza, albo jak to w ogole działa. na komputerze byłem ale niestety Diagnostą nie udało się podłączyć. Pozdrawiam i proszę o pomoc, jest to dla mnie bardzo ważne.